Neos: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU byl zpožděný, zrušený, nebo jste se stali obětí overbookingu, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to až do výše 600 EUR! To je skvělá zpráva, že? Ale co to vlastně znamená v praxi? Pokud se vám stane, že váš let je zpožděný více než tři hodiny, nebo je dokonce zrušený, nemusíte to jen tak přejít. Nařízení vám dává právo žádat o kompenzaci, která může pomoci zmírnit nepříjemnosti spojené s vaší cestou.

Kompenzace za zpožděný let Neos - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s leteckou společností Neos a váš let je zpožděný o více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Důležité je, že zpoždění se počítá při příletu, ne při odletu. A jak na to? Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Ale co když je zpoždění způsobeno něčím, co nemůže letecká společnost ovlivnit? V takovém případě, jako jsou například mimořádné okolnosti, nárok na kompenzaci nemáte. Nicméně, pokud je zpoždění zaviněno společností, jako je technická závada nebo problémy s posádkou, máte plné právo na kompenzaci.

Kompenzace za zrušený let Neos - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být opravdu stresující. Ale pokud se vám to stane s Neos, nezoufejte. Pokud vás o zrušení informují méně než 14 dní před plánovaným odletem, můžete mít nárok na kompenzaci. Vše začíná vyplněním našeho formuláře, a my se o zbytek postaráme. Co když ale máte navazující lety a kvůli zrušení prvního letu riskujete zmeškání navazujícího letu? I v takovém případě vám můžeme pomoci. Je důležité, aby byly všechny lety součástí jedné rezervace, aby byl nárok na kompenzaci jasný a jednoznačný.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu:

  • Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR.
  • Pro lety mezi 1500 a 3500 km může být kompenzace až 400 EUR.
  • A pro lety nad 3500 km může být kompenzace až 600 EUR.

Příklady? Let z Prahy do Říma by vám mohl vynést 250 EUR, z Prahy do New Yorku pak až 600 EUR. Ale co když letíte z Berlína do Madridu a váš let má zpoždění? To je let mezi 1500 a 3500 km, takže byste mohli očekávat kompenzaci ve výši 400 EUR. A pokud byste měli smůlu a váš let byl zrušený, stejná částka by vám měla být nabídnuta jako kompenzace.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když je let zpožděný, zrušený, nebo když dojde k overbookingu. Ale pozor, ne vždy máte nárok na kompenzaci. Pokud je zpoždění způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky, kompenzaci nedostanete. Dalším příkladem, kdy kompenzaci nedostanete, je situace, kdy vás o zrušení letu informují dostatečně dopředu a nabídnou vám alternativní let. A konečně, pokud se rozhodnete dobrovolně vzdát svého místa na přeplněném letu v rámci dohody s leteckou společností, také nemáte nárok na kompenzaci.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Neos?

Máte dvě možnosti. První je obrátit se přímo na Neos a vyřídit si kompenzaci sami. Druhá, a mnohem jednodušší, je nechat vše na nás, na Refundio.cz. Stačí vyplnit náš formulář a my se o všechno postaráme. Proč si vybrat nás? Protože máme zkušenosti a víme, jak s leteckými společnostmi jednat, abychom zajistili, že dostanete to, co vám právem náleží.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Neos zamítne vaši žádost o kompenzaci, nevzdávejte to. My v Refundio.cz vám pomůžeme. Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o všechny další kroky. Od komunikace s leteckou společností až po právní zastoupení, pokud je to potřeba. Máme tým odborníků, kteří jsou připraveni vám pomoci a zajistit, aby vaše práva byla respektována. A co víc, pokud neuspějeme, neplatíte nám nic. Naše služby jsou založeny na principu "žádný úspěch, žádné poplatky", takže riskujete opravdu minimum.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit