Transavia: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je základním kamenem ochrany práv cestujících v letecké dopravě. Toto nařízení stanovuje, že pokud dojde k zpoždění letu o více než tři hodiny, zrušení letu bez předchozího upozornění nebo případu přeplnění letadla, máte právo na finanční kompenzaci. Aby byl nárok na kompenzaci oprávněný, musí být splněny určité podmínky: let musí být zrušen nebo zpožděn z důvodů, za které může letecká společnost, a musíte mít potvrzenou rezervaci na daný let.

Výše kompenzace se vypočítává na základě délky letu. Pro lety do 1500 km je to 250 €, pro lety mezi 1500 a 3500 km je to 400 € a pro lety delší než 3500 km můžete dostat až 600 €. Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou pevně stanoveny a nezávisí na ceně vaší letenky. Pro více informací o tom, jak můžete uplatnit svůj nárok, navštivte naši stránku o nároku na kompenzaci.

Kompenzace za zpožděný let Transavia - kdy a jak to funguje

Pokud cestujete s Transavia a váš let je zpožděný o více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je však důležité si ověřit, zda zpoždění nebylo způsobeno faktory mimo kontrolu letecké společnosti, jako jsou mimořádné okolnosti. Pokud je zpoždění způsobeno technickými problémy nebo chybami v operacích letecké společnosti, vaše práva jsou chráněna nařízením EU 261/2004.

Je také důležité si uvědomit, že pokud vám Transavia nabídne alternativní let, který vás dostane do cíle s minimálním zpožděním, může být vaše kompenzace snížena o 50%. V takovém případě je nejlepší se obrátit na nás v Refundio.cz, kde vám poskytneme veškeré informace a pomůžeme vám získat maximální možnou kompenzaci. Navštivte naši stránku o zpožděném letu pro další podrobnosti.

Kompenzace za zrušený let Transavia - kdy a jak to funguje

Pokud Transavia zruší váš let, máte nárok na kompenzaci, pokud vás o zrušení neinformovali alespoň 14 dní před plánovaným odletem. V takovém případě je proces získání kompenzace podobný jako u zpožděných letů. Musíte kontaktovat leteckou společnost a požádat o kompenzaci, přičemž je důležité mít veškerou dokumentaci, jako je potvrzení rezervace a informace o letu.

Transavia může také nabídnout alternativní let nebo jiné služby, jako jsou stravovací kupony nebo ubytování, pokud je to nutné. Pokud přijmete alternativní let, který vás dostane do cíle s podobnými časy, může být vaše kompenzace upravena. Pro více informací o tom, jak postupovat v případě zrušení letu, navštivte naši stránku o zrušeném letu.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Výše kompenzace se liší podle délky letu, ale také může být ovlivněna tím, zda přijmete alternativní let nebo jiné služby nabízené leteckou společností. Pokud letíte z Prahy do Porta, což je více než 1500 km, můžete mít nárok na 400 €.

Je také možné, že pokud letíte na delší vzdálenost, například z Prahy do New Yorku, a váš let je zrušen, můžete mít nárok na kompenzaci až 600 €. Pokud však přijmete alternativní let s podobnými časy, může být vaše kompenzace upravena. Pro více příkladů a informací o tom, jak se vypočítává kompenzace, navštivte naši stránku o zpožděném letu.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když letecká společnost nesplní své povinnosti a vy nejste informováni včas, nebo když dojde k zpoždění letu o více než tři hodiny. Nicméně, existují situace, kdy nárok na kompenzaci nevzniká. Pokud je zpoždění způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou přírodní katastrofy nebo nepředvídatelné události, kompenzaci nedostanete. Stejně tak pokud jste byli informováni o zrušení letu více než 14 dní předem, nebo pokud vám byla nabídnuta alternativní cesta s podobnými časy odletu a příletu.

Další situace, kdy nárok na kompenzaci nemusí vzniknout, je, pokud dojde k zpoždění letu z důvodů bezpečnosti. Bezpečnost cestujících je vždy na prvním místě a letecké společnosti mají právo zpozdit nebo zrušit lety, pokud by mohlo dojít k ohrožení bezpečnosti. Pro více příkladů a informací o tom, kdy vzniká nárok na kompenzaci, navštivte naši stránku o zpožděném letu.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Transavia?

Pokud chcete požádat o kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let s Transavia, můžete to udělat dvěma způsoby. První možností je kontaktovat leteckou společnost přímo a vyplnit potřebné formuláře. Tento proces může být náročný a vyžaduje od vás, abyste měli veškerou potřebnou dokumentaci a trpělivost při čekání na odpověď.

Druhou a mnohem jednodušší možností je využít služeb Refundio.cz. My se postaráme o všechny kroky, od zjištění nároku až po vyjednávání s leteckou společností. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás. Navíc nabízíme sledování vašeho případu v reálném čase a poskytujeme podporu v případě jakýchkoli dotazů nebo problémů. Pro více informací o tom, jak můžeme pomoci, navštivte naši stránku o zpožděném letu.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud vám Transavia kompenzaci zamítne, nezoufejte. Obrátit se můžete na nás v Refundio.cz a my vám pomůžeme. Stačí vyplnit náš formulář a my se o zbytek postaráme. Budeme s vámi komunikovat na každém kroku procesu a budeme bojovat za vaše právo na kompenzaci.

Náš tým má bohaté zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a zná všechny triky, které mohou použít k odmítnutí vašeho nároku. My však víme, jak tyto situace řešit a zajistit, abyste dostali to, co vám právem náleží. Proces získání kompenzace může být složitý, ale s naší pomocí to bude hračka. Pro více informací o tom, jak vám můžeme pomoci, navštivte naši stránku o zrušeném letu nebo zmeškání navazujícího letu. V Refundio.cz jsme tu pro vás, abychom vám pomohli získat to, co vám právem náleží.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit