Lufthansa: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako váš osobní strážný anděl, když se cestování komplikuje. Jednoduše řečeno, pokud máte zpožděný nebo zrušený let v rámci EU, nebo s evropskou leteckou společností, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. To znamená, že pokud vám let zkomplikuje plány, nemusíte to jen tak přejít. Místo toho můžete dostat až 600 EUR jako kompenzaci za ztracený čas a nepříjemnosti.

Nařízení pokrývá různé situace, jako jsou zpožděné lety, zrušené lety, nebo situace, kdy vás letecká společnost nepustí na palubu kvůli overbookingu. Je důležité vědět, že máte práva a že existují jasná pravidla, která letecké společnosti musí dodržovat. Pokud se ocitnete v situaci, kdy je váš let zpožděný nebo zrušený, měli byste vědět, že nařízení EU 261/2004 je tu, aby vám pomohlo. A pokud si nejste jisti, jak postupovat, Refundio.cz je tu, aby vám s tím pomohl.

Kompenzace za zpožděný let Lufthansa - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Lufthansou a váš let má zpoždění větší než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je důležité si ověřit, že zpoždění nebylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, které nemohla letecká společnost ovlivnit. Pokud je vše v pořádku, můžete požádat o kompenzaci přímo u Lufthansy nebo se obrátit na nás v Refundio.cz a my se o vše postaráme za vás.

Zpoždění letu může být způsobeno řadou faktorů, jako jsou technické problémy s letadlem, problémy s letovým provozem, nebo dokonce stávky personálu. V takových případech je důležité, aby letecká společnost poskytla cestujícím jasné informace a péči, včetně občerstvení a ubytování, pokud je to potřeba. Pokud se vám zdá, že Lufthansa nedodržuje své povinnosti, nebo pokud máte problémy s požádáním o kompenzaci, Refundio.cz je připraven vám pomoci.

Kompenzace za zrušený let Lufthansa - kdy a jak to funguje

Zrušený let může být ještě větší bolest hlavy než zpoždění. Ale i zde nařízení EU 261/2004 přichází na pomoc. Pokud vám Lufthansa zruší let a neinformuje vás o tom alespoň 14 dní předem, můžete mít nárok na kompenzaci. A pokud se vám nechce ztrácet čas s papírováním, naše tým v Refundio.cz je tu, aby vám pomohl.

Když se let zruší, může to způsobit řadu komplikací, od změněných plánů až po zmeškané příležitosti. V takových případech je důležité, aby letecká společnost nabídla alternativní let nebo vrátila peníze za letenku. Pokud vám Lufthansa nabídne alternativní let, který vám nevyhovuje, nebo pokud se snaží vyhnout vyplacení kompenzace, Refundio.cz je tu, aby vám pomohl získat to, co vám právem náleží.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km to může být až 400 EUR a pro lety delší než 3500 km můžete dostat až 600 EUR. Například, pokud letíte z Prahy do Frankfurtu a váš let je zpožděný, můžete mít nárok na 250 EUR. Ale pokud letíte z Prahy do New Yorku a váš let je zrušený, můžete dostat až 600 EUR.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou pevně stanoveny nařízením a nezávisí na ceně vaší letenky. To znamená, že i když jste za letenku zaplatili méně, můžete dostat plnou kompenzaci. A pokud váš let spadá do několika kategorií – například je zpožděný a zároveň vás nepustí na palubu kvůli overbookingu – můžete mít nárok na více kompenzací. V takovém případě je dobré se obrátit na odborníky, jako jsme my v Refundio.cz, kteří vám pomohou získat maximum z vašich nároků.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když je let zpožděný nebo zrušený a není to způsobeno mimořádnými okolnostmi. Mimořádné okolnosti mohou zahrnovat špatné počasí nebo stávky, které nejsou v kompetenci letecké společnosti. Pokud vám Lufthansa zruší let kvůli technickým problémům nebo pokud vás nepustí na palubu kvůli overbookingu, máte nárok na kompenzaci.

Je však důležité si uvědomit, že ne vždy máte nárok na kompenzaci. Pokud letecká společnost dokáže prokázat, že zpoždění nebo zrušení letu bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, které nemohla ovlivnit, jako jsou například přírodní katastrofy nebo bezpečnostní rizika, kompenzaci nedostanete. Dalším příkladem, kdy nemáte nárok na kompenzaci, je situace, kdy vás o zrušení letu informují dostatečně dopředu, nebo když vám nabídnou alternativní let, který vám umožní dorazit do cíle s minimálním zpožděním. Pro více informací o tom, kdy máte nárok na kompenzaci a kdy ne, navštivte Refundio.cz.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Lufthansa?

Získání kompenzации může být náročné, ale máte dvě možnosti. Můžete to zkusit sami přes web Lufthansy, nebo můžete nechat vše na nás v Refundio.cz. My se postaráme o všechny kroky za vás, od komunikace s leteckou společností až po právní zastoupení, pokud je to potřeba. A co víc, pokud neuspějeme, neplatíte nám nic.

Pokud se rozhodnete získat kompenzaci sami, může to být dlouhý a složitý proces. Budete muset vyplnit formuláře, komunikovat s leteckou společností a možná i čelit odmítnutí vašeho nároku. Na druhou stranu, pokud se obrátíte na nás, ušetříte si spoustu času a energie. Naše tým má bohaté zkušenosti s vyřizováním nároků na kompenzaci a víme, jak s leteckými společnostmi jednat, abychom pro vás získali to nejlepší. Pro více informací o tom, jak získat kompenzaci, navštivte Refundio.cz.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud vám Lufthansa zamítne nárok na kompenzaci, nezoufejte. Obrátit se můžete na nás v Refundio.cz a my pro vás situaci vyřešíme. Stačí vyplnit náš jednoduchý online formulář a my se o vše postaráme. Od začátku až do konce budeme vaším partnerem v boji za vaše práva.

Když letecká společnost zamítne váš nárok na kompenzaci, může to být frustrující. Můžete mít pocit, že jste bezmocní a že nemáte kam se obrátit. Ale to není pravda. S Refundio.cz máte silného spojence, který vám pomůže probojovat se skrz byrokracii a získat to, co vám náleží. Naše tým je zkušený v jednání s leteckými společnostmi a víme, jaké kroky podniknout, aby byl váš nárok úspěšný. Pokud potřebujete pomoc, neváhejte a navštivte Refundio.cz.

V cestování se mohou stát různé nepředvídatelné situace, ale díky nařízení EU 261/2004 a týmu Refundio.cz máte možnost získat zpět to, co vám patří. Ať už se jedná o zpožděný nebo zrušený let, my vám pomůžeme získat vaši 'Lufthansa kompenzaci'. Nezapomeňte, že s Refundio.cz máte silného spojence na vaší straně.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit