Norwegian Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako ochranný štít pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Když se vaše cesta náhle změní kvůli zpoždění, zrušení letu nebo overbookingu, toto nařízení vám může pomoci získat finanční kompenzaci až do výše 600 EUR. Klíčové je, že let musí být spojen s EU - buď odletá z nějakého jejího letiště, přilétá na něj, nebo je provozován evropskou leteckou společností. A nezapomeňte, že nařízení se vztahuje i na zpoždění letu, které vás připraví o zmeškání navazujícího letu.

Kompenzace za zpožděný let Norwegian Airlines - kdy a jak to funguje

Zpoždění letu s Norwegian Airlines může být opravdu otravné, ale díky EU 261/2004 můžete získat kompenzaci, pokud je zpoždění delší než tři hodiny. Jak na to? Stačí navštívit naši stránku o zpožděném letu a zkontrolovat, zda splňujete všechny podmínky. Pokud ano, můžete požádat o kompenzaci přímo u Norwegian Airlines, nebo se můžete obrátit na nás a my vám s procesem pomůžeme. Ať už se rozhodnete jakkoliv, je důležité jednat rychle a mít všechny potřebné informace připravené.

Kompenzace za zrušený let Norwegian Airlines - kdy a jak to funguje

Když Norwegian Airlines zruší váš let a neupozorní vás na to včas, můžete mít nárok na kompenzaci. Pokud vás o zrušení informují méně než 14 dní před plánovaným odletem, měli byste nárok na kompenzaci. Pro více informací, jak postupovat, navštivte naši stránku o zrušeném letu. Zde najdete všechny potřebné kroky, jak požádat o kompenzaci, ať už se rozhodnete jednat sami, nebo využijete našich služeb.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Výše kompenzace se odvíjí od délky letu a může dosáhnout až 600 EUR. Pro lety do 1500 km je to až 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km až 400 EUR a pro lety nad 3500 km až 600 EUR. Představte si, že letíte z Prahy do Berlína, což je méně než 1500 km, a váš let je zrušen. Můžete požádat o 250 EUR. Pokud byste letěli z Prahy do Bangkoku, což je více než 3500 km, a váš let by byl zpožděný o více než tři hodiny, můžete požádat až o 600 EUR.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když let spadá pod nařízení EU a nejsou zde žádné mimořádné okolnosti, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky, které by mohly ovlivnit let. Pokud Norwegian Airlines zruší váš let kvůli technickým problémům nebo chybě v plánování, měli byste nárok na kompenzaci. Na druhou stranu, pokud je zrušení způsobeno věcmi mimo kontrolu letecké společnosti, jako jsou politické nestability nebo zdravotní krize, pak kompenzaci nedostanete.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Norwegian Airlines?

Můžete se pokusit získat kompenzaci sami, což znamená kontaktovat zákaznický servis Norwegian Airlines a postupovat podle jejich instrukcí. Ale proč si to ztěžovat, když můžete využít naše služby na Refundio.cz? My vám ušetříme čas i nervy. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud se stane, že Norwegian Airlines zamítne vaši žádost o kompenzaci, neznamená to konec cesty. V Refundio.cz jsme připraveni vám pomoci. Stačí nám poslat informace o vašem letu a my se pokusíme kompenzaci vyjednat za vás. Proces je jednoduchý: navštivte naši stránku Nárok na kompenzaci, kde najdete všechny potřebné informace a kroky, jak začít.

Věříme, že cestování by mělo být radostí, ne zdrojem stresu. A když se něco pokazí, je dobré vědět, že máte někoho, kdo vám pomůže. V Refundio.cz jsme tady právě pro to - abychom vám pomohli získat kompenzaci, kterou si zasloužíte, ať už se jedná o zpoždění, zrušení letu nebo jakýkoliv jiný problém spojený s vaší leteckou dopravou.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit