Emirates Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jestliže se vám stane, že máte zpožděný let, nebo je let dokonce zrušený, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to není vše! Týká se to i situací, kdy dojde k overbookingu – tedy když je let přebookovaný a vy nemůžete nastoupit kvůli nedostatku míst. Nařízení EU 261/2004 je tu pro vás, aby zajistilo, že vaše práva jako cestujícího nebudou ignorována a vy budete spravedlivě kompenzováni.

Kompenzace za zpožděný let Emirates Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Emirates Airlines a váš let má zpoždění větší než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je to jednoduché – stačí vyplnit formulář na našem webu a my se o vše postaráme. Nejenže vám pomůžeme s vyplněním všech potřebných dokumentů, ale také budeme komunikovat s leteckou společností za vás. Všechno, co potřebujete udělat, je nám poskytnout informace o vašem letu a my se postaráme o zbytek. Pokud máte nárok na kompenzaci, ujistíme se, že ji dostanete.

Kompenzace za zrušený let Emirates Airlines - kdy a jak to funguje

Zrušení letu je vždy nepříjemné, ale s Emirates Airlines a naším týmem to nemusí být bolest hlavy. Pokud vám byl let zrušen méně než 14 dní před odletem, máte nárok na kompenzaci. A jak na to? Stačí navštívit naši stránku o zrušeném letu a my vám pomůžeme. Nejenže vám poskytneme veškeré informace, které potřebujete, ale také vám pomůžeme s celým procesem od začátku až do konce. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 €, pro lety mezi 1500 a 3500 km až 400 € a pro lety nad 3500 km můžete dostat až 600 €. Například, pokud letíte z Prahy do Dubaje a váš let je zrušený, můžete mít nárok na 600 €. Ale nejen to, pokud se vaše cesta skládá z více segmentů a kvůli zpoždění jednoho letu zmeškáte navazující let, můžete mít nárok na kompenzaci i za tento nepříjemný zážitek.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když dojde k zpoždění, zrušení letu nebo overbookingu. Ale pozor, ne vždy máte nárok na kompenzaci. Pokud jsou za problémy s letem mimořádné okolnosti, jako je špatné počasí nebo stávka, kompenzaci nedostanete. Další situace, kdy nemáte nárok na kompenzaci, je, když vás letecká společnost informuje o zrušení letu více než 14 dní před plánovaným odletem, nebo když vám nabídne alternativní let, který vám umožní dorazit do cíle s minimálním zpožděním.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Emirates Airlines?

Máte dvě možnosti. Buď to můžete zkusit sami přes web Emirates Airlines, nebo to můžete nechat na nás. Naše služby jsou jednoduché a bez starostí. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Budeme vaším zástupcem ve všech komunikacích s leteckou společností a ujistíme se, že dostanete kompenzaci, na kterou máte nárok. Naše tým má bohaté zkušenosti s řešením těchto situací a pracuje pro vás, abyste nemuseli trávit hodiny vyřizováním papírování.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud vám Emirates Airlines kompenzaci zamítne, nezoufejte. My v Refundio.cz vám pomůžeme. Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o celý proces za vás. Navštivte naši stránku Nárok na kompenzaci a zjistěte více. Naše služby zahrnují nejen podání nároku, ale také právní zastoupení v případě, že je to potřeba. S námi máte větší šanci, že dostanete kompenzaci, kterou si zasloužíte.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit