FlyDubai: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU nebo s evropskou leteckou společností je zpožděný, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to až do výše 600 EUR! Toto nařízení je zde proto, aby chránilo práva cestujících a zajistilo, že letecké společnosti jednají spravedlivě a transparentně.

Pokud se ocitnete v situaci, kdy váš let byl zpožděný více než tři hodiny, zrušený bez předchozího upozornění, nebo pokud jste nemohli nastoupit kvůli overbookingu, máte právo požadovat kompenzaci. Je důležité vědět, že nařízení se vztahuje na všechny lety, které odstartují z letiště v EU, nebo lety do EU s evropskou leteckou společností. To znamená, že pokud letíte s FlyDubai z Prahy, toto nařízení vás chrání.

Kompenzace za zpožděný let FlyDubai - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s FlyDubai a váš let je zpožděný o více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Důležité je, že zpoždění se počítá při příletu, ne při odletu. To znamená, že pokud vaše letadlo odstartuje pozdě, ale pilot dokáže čas dohnat a přistane s méně než tříhodinovým zpožděním, kompenzace vám náležet nebude. Na druhou stranu, pokud přistanete s více než tříhodinovým zpožděním, máte právo na kompenzaci.

A jak na to? Můžete se obrátit přímo na leteckou společnost, nebo využít našich služeb na Refundio.cz, kde vám pomůžeme vše vyřídit. My v Refundio.cz máme zkušenosti s tím, jak letecké společnosti komunikují a jaké informace potřebují, abychom za vás mohli úspěšně vyjednat kompenzaci.

Kompenzace za zrušený let FlyDubai - kdy a jak to funguje

Zrušení letu je vždy nepříjemné, ale s FlyDubai a nařízením EU 261/2004 na vaší straně můžete získat kompenzaci. Pokud vás o zrušení informují méně než 14 dní před plánovaným odletem, může být vaše kompenzace na dosah. V takovém případě je důležité zkontrolovat, zda letecká společnost nabídla alternativní let, který by vám vyhovoval. Pokud ne, máte právo na kompenzaci.

A jak na to? Zase můžete zkusit štěstí sami, nebo se obrátit na nás na Refundio.cz a my se postaráme o vše potřebné. Naše služby jsou zde pro vás, abychom vám ušetřili čas a stres. Vyplníte jednoduchý formulář na naší webové stránce a my se postaráme o zbytek. Budeme jednat s leteckou společností, abychom zajistili, že dostanete kompenzaci, na kterou máte právo.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km je to 400 EUR a pro lety nad 3500 km můžete dostat až 600 EUR. Například, pokud letíte z Prahy do Dubaje a váš let je zrušený, můžete mít nárok na 600 EUR! Ale nezapomeňte, že pokud letecká společnost nabídne alternativní let, který vás dostane do cíle s zpožděním menším než dvě hodiny, může být kompenzace snížena o 50%.

Představte si, že máte naplánovanou dovolenou a vaše letadlo do Říma je zrušeno. Pokud jste byli informováni v poslední chvíli a museli jste strávit několik hodin na letišti čekáním na další let, můžete mít nárok na kompenzaci ve výši 250 EUR. A pokud jste měli letět dál, například z Říma do New Yorku, a zrušení prvního letu způsobilo, že jste zmeškali navazující let, může být vaše kompenzace ještě vyšší.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když je let zpožděný, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu. Ale pozor, ne vždy máte nárok na kompenzaci. Pokud jsou za zpoždění nebo zrušení letu zodpovědné mimořádné okolnosti, jako je špatné počasí nebo stávka, kompenzaci nedostanete. Stejně tak, pokud vás o zrušení letu informují dostatečně dopředu, nebo pokud jste se dobrovolně vzdali místa na letu výměnou za určité výhody, nemáte nárok na kompenzaci.

Příklady situací, kdy nejste oprávněni požadovat kompenzaci, zahrnují případy, kdy:1. Let byl zrušen kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám, které ohrožovaly bezpečnost letu.2. Let byl zrušen kvůli stávce letištního personálu, která byla mimo kontrolu letecké společnosti.3. Byli jste informováni o zrušení letu více než 14 dní před plánovaným odletem a byl vám nabídnut alternativní let, který vám vyhovoval.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti FlyDubai?

Máte dvě možnosti. Buď se pokusíte o kompenzaci vyjednat sami přes webové stránky FlyDubai, nebo můžete vše nechat na nás. Na Refundio.cz vám s radostí pomůžeme. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás. My se postaráme o veškerou komunikaci s leteckou společností, shromáždíme potřebné dokumenty a budeme za vás vyjednávat, abychom zajistili, že dostanete kompenzaci, kterou si zasloužíte.

Pokud se rozhodnete jednat sami, mějte na paměti, že proces může být složitý a časově náročný. Budete potřebovat veškeré informace o vašem letu, včetně čísla letu, datumu a času odletu a příletu, a důvod zpoždění nebo zrušení letu. Pokud se vám podaří vyjednat kompenzaci, skvěle! Pokud ne, vždy se můžete obrátit na nás.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud se stane, že FlyDubai vaši žádost o kompenzaci zamítne, nezoufejte. Obrátit se můžete na nás na Refundio.cz a my vám pomůžeme. Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o zbytek. Budeme s vámi komunikovat na každém kroku procesu a uděláme vše pro to, abyste dostali to, co vám právem náleží. Naše tým má bohaté zkušenosti s vyjednáváním kompenzací a zná všechny triky, které letecké společnosti mohou použít, aby se vyhnuly platbě. Nebojte se nás oslovit, jsme zde, abychom vám pomohli získat to, co vám patří.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit