TUI Airways: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako váš osobní ochránce v nehostinném světě letecké dopravy. Když se setkáte s nepříjemnostmi, jako je zpoždění, zrušení letu nebo overbooking, toto nařízení vám stojí po boku. V podstatě, pokud cestujete z jakéhokoli letiště v EU nebo s evropskou leteckou společností, a váš let je zpožděný více než tři hodiny, zrušený, nebo pokud vám byl odepřen nástup na palubu kvůli přeplnění, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to může být až 600 eur na osobu!

Je důležité vědět, že nařízení pokrývá i zmeškání navazujícího letu, pokud jsou oba lety součástí jedné rezervace. To znamená, že pokud kvůli zpoždění prvního letu zmeškáte další let, můžete mít nárok na kompenzaci i za tento navazující let. Pro více informací o tom, jak nařízení funguje a jak si můžete uplatnit svůj nárok na kompenzaci, navštivte naši stránku.

Kompenzace za zpožděný let TUI Airways - kdy a jak to funguje

Pokud vám TUI Airways zpozdí let, může to narušit vaše plány a způsobit vám nepříjemnosti. Ale nezoufejte, máte práva. Pokud je zpoždění delší než tři hodiny a let je v rámci EU nebo je provozován evropskou leteckou společností, můžete mít nárok na kompenzaci. A jak na to? Nejprve si ověřte, zda vaše situace splňuje podmínky nařízení EU 261/2004. Poté můžete kontaktovat TUI Airways a požádat o kompenzaci přímo, nebo můžete využít služeb jako je Refundio.cz, kde vám pomůžeme s celým procesem. Vyplněním našeho formuláře začnete proces, a my se postaráme o zbytek. Budeme s vámi komunikovat a informovat vás o průběhu vaší žádosti.

Kompenzace za zrušený let TUI Airways - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být ještě stresující než zpoždění. Ale i zde máte práva. Pokud TUI Airways zruší váš let a neupozorní vás na to včas, můžete mít nárok na kompenzaci. Důležité je, že musíte být informováni méně než 14 dní před plánovaným odletem. Pokud se tak nestane, můžete požádat o kompenzaci, která může dosáhnout až 600 eur na osobu. A jak na to? Můžete se obrátit přímo na TUI Airways, ale proč si přidělávat práci, když to za vás může udělat Refundio.cz? Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o všechny právní kroky. Ušetříte čas a nervy a zvýšíte šanci na úspěch.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Výše kompenzace závisí na vzdálenosti letu. Pro lety do 1500 km můžete dostat 250 eur, pro lety mezi 1500 a 3500 km je to 400 eur a pro lety nad 3500 km můžete dostat 600 eur. Představte si, že letíte z Prahy do Barcelony a váš let je zrušený. Tato trasa je dlouhá přibližně 1350 km, takže byste měli nárok na 250 eur. Pokud byste letěli z Prahy do Dubaje, což je přes 4500 km, můžete očekávat kompenzaci ve výši 600 eur. To není špatné, že? A to vše můžete získat, pokud vám let zpozdí nebo zruší letecká společnost bez vážného důvodu.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká v momentě, kdy se setkáte s významným zpožděním, zrušením letu, nebo když vám byl odepřen nástup na palubu kvůli overbookingu. Ale pozor, existují výjimky. Pokud letecká společnost dokáže, že zpoždění nebo zrušení letu bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky, politická nestabilita, nebo bezpečnostní rizika, pak kompenzaci nedostanete. Další situace, kdy nemáte nárok na kompenzaci, je, když vám letecká společnost nabídne alternativní let, který vás dostane do cíle s minimálním zpožděním.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti TUI Airways?

Máte dvě možnosti: buď se pokusíte o kompenzaci vyjednat sami přímo s TUI Airways, nebo můžete využít služeb Refundio.cz. Pokud si vyberete druhou možnost, ušetříte si spoustu času a energie. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás. S námi máte větší šanci na úspěch a můžete se spolehnout na to, že uděláme vše pro to, abyste dostali to, co vám náleží.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud se TUI Airways rozhodne vaši žádost o kompenzaci zamítnout, neznamená to konec cesty. Můžete se obrátit na nás v Refundio.cz a my vám pomůžeme. Proces je jednoduchý: vyplníte náš formulář, my přezkoumáme vaši situaci a pokud máte nárok na kompenzaci, začneme jednat s leteckou společností ve vašem jménu. Budeme vás průběžně informovat o stavu vaší žádosti a budeme bojovat za vaše práva až do konce.

Nyní, když víte, jak na to, je čas získat kompenzaci, která vám právem náleží za zpožděný nebo zrušený let s TUI Airways. S Refundio.cz to bude hračka. Nechte si poradit od profesionálů a získejte to, co vám patří.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit