Air Europa: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se ocitli v nepříjemné situaci způsobené leteckou společností. Pokud váš let s odletem z EU byl zpožděný, zrušený, nebo jste se setkali s overbookingem, máte právo na finanční kompenzaci. A nejde o malé částky – můžete dostat až 600 EUR! To může pokrýt nejen vaše výdaje spojené s nepříjemnostmi, ale i poskytnout malou náplast na zklamání z cesty. Naše stránka o nároku na kompenzaci vám poskytne podrobný návod, jak postupovat, abyste své právo uplatnili co nejefektivněji.

Kompenzace za zpožděný let Air Europa - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Air Europa a váš let je zpožděný o 3 hodiny nebo více, můžete mít nárok na kompenzaci. Je důležité, aby zpoždění nebylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou špatné počasí nebo stávky. Pokud je vše v souladu s pravidly, můžete požádat o kompenzaci přímo u Air Europa, nebo se obrátit na nás v Refundio a my to zařídíme za vás. Naše stránka o zpožděném letu vám poskytne všechny informace, které potřebujete k tomu, abyste pochopili proces a mohli jednat rychle a efektivně.

Kompenzace za zrušený let Air Europa - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být opravdu frustrující. Ale s Air Europa a nařízením EU 261/2004 na vaší straně, můžete získat kompenzaci až do výše 600 EUR. Pokud vám byl let zrušen méně než 14 dní před plánovaným odletem, a nebylo vám nabídnuto uspokojivé řešení, máte nárok na kompenzaci. Nezapomeňte, že naše stránka o zrušeném letu vám poskytne všechny potřebné informace. Zde najdete přehledné vysvětlení, jaké kroky podniknout, abyste získali kompenzaci, která vám může pomoci zmírnit nepříjemnosti spojené se zrušeným letem.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu:

  • Pro lety do 1500 km můžete dostat 250 EUR.
  • Pro lety mezi 1500 a 3500 km je to 400 EUR.
  • A pro lety nad 3500 km můžete získat až 600 EUR.

Představte si, že letíte z Madridu do Amsterdamu a váš let je zpožděný. To je let pod 1500 km, takže byste měli nárok na 250 EUR. Pokud byste letěli z Madridu do New Yorku, což je let nad 3500 km, a váš let by byl zrušený, mohli byste požadovat až 600 EUR. Tyto částky jsou stanoveny nařízením EU a jsou určeny k tomu, aby odrážely rozsah nepříjemností, které cestující zažívají.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když let není zpožděný nebo zrušený kvůli mimořádným okolnostem. Příklady situací, kdy nejste oprávněni k kompenzaci:

  1. Extrémní počasí, které znemožňuje let.
  2. Bezpečnostní rizika, která nelze předvídat.
  3. Stávky, které ovlivňují provoz letů.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Air Europa?

Máte dvě možnosti:

  1. Můžete se pokusit o kompenzaci přímo přes web Air Europa.
  2. Nebo můžete vše nechat na nás v Refundio. My se postaráme o všechny kroky a vy se můžete věnovat důležitějším věcem.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Air Europa zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. My v Refundio jsme tady, abychom vám pomohli. Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o zbytek. Budeme komunikovat s leteckou společností, abychom zajistili, že dostanete to, co vám právem náleží.

V Refundio vám chceme pomoci získat kompenzaci za 'Air Europa kompenzace' snadno a bez stresu. Navštivte naše stránky o zpožděném letu, zrušeném letu, overbooking, nebo zmeškání navazujícího letu a zjistěte, jak můžeme pomoci právě vám.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit