British Airways: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU nebo s evropskou leteckou společností je zpožděný, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to není vše! Pokud vám byl let zrušen a byli jste o tom informováni méně než 14 dní před plánovaným odletem, máte také nárok na kompenzaci.

Toto nařízení je základním kamenem ochrany práv cestujících v EU a zajišťuje, že letecké společnosti nesou odpovědnost za způsobené nepříjemnosti. Pokud se ocitnete v situaci, kdy váš let byl zpožděný více než 3 hodiny, zrušený, nebo pokud jste nemohli nastoupit kvůli overbookingu, máte právo na kompenzaci, která může výrazně zmírnit nepříjemnosti spojené s vaší cestou.

Kompenzace za zpožděný let British Airways - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s British Airways a váš let je zpožděný o 3 hodiny nebo více, můžete mít nárok na kompenzaci. Důležité je, že zpoždění se počítá podle času příletu, nikoli odletu. A jak na to? Můžete si nárok uplatnit přímo u letecké společnosti, nebo se obrátit na nás na Refundio.cz, kde vám s celým procesem pomůžeme.

Zpoždění letu může být způsobeno řadou faktorů, od technických problémů až po špatné počasí. V případě, že zpoždění není způsobeno mimořádnými okolnostmi, máte právo na kompenzaci. Naše tým na Refundio.cz je zde, aby vám pomohl procházet procesem nároku na kompenzaci krok za krokem, a zajistil, abyste dostali to, co vám náleží.

Kompenzace za zrušený let British Airways - kdy a jak to funguje

Pokud vám British Airways zruší let, máte právo na kompenzaci, pokud vás o zrušení informovali méně než 14 dní před plánovaným odletem. V takovém případě můžete požádat o kompenzaci přímo u letecké společnosti, nebo se můžete obrátit na nás na Refundio.cz, kde vám s celým procesem pomůžeme.

Zrušení letu může být velkým zklamáním, zvláště pokud se jedná o důležitou cestu nebo dovolenou. V takových chvílích je dobré vědět, že máte někoho, kdo vám pomůže získat kompenzaci, která vám může alespoň částečně vynahradit ztracený čas a nepříjemnosti. Na Refundio.cz se specializujeme na pomoc cestujícím při získávání kompenzací za zrušené lety, a to bez zbytečných komplikací a stresu.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu:

  • Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 €.
  • Pro lety v rámci EU nad 1500 km nebo pro ostatní lety mezi 1500 a 3500 km může být kompenzace až 400 €.
  • Pro lety mimo EU nad 3500 km může být kompenzace až 600 €.

Příklady:

  • Let z Prahy do Londýna (přibližně 1030 km) by v případě zpoždění mohl znamenat kompenzaci 250 €.
  • Let z Prahy do Madridu by mohl při zrušení znamenat kompenzaci 400 €.
  • Let z Prahy do New Yorku (přibližně 6600 km) by v případě zpoždění mohl znamenat kompenzaci 600 €.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou pevně stanoveny nařízením EU a nezávisí na ceně vaší letenky. To znamená, že i když jste za letenku zaplatili méně, můžete dostat plnou kompenzaci. Ať už je váš let krátký nebo dlouhý, máte právo na spravedlivou kompenzaci za zpoždění nebo zrušení letu.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když je let zpožděný, zrušený, nebo dojde k overbookingu, a to vše bez mimořádných okolností, jako jsou extrémní počasí nebo stávky. Nárok na kompenzaci nemáte, pokud:

  1. Jste o zrušení letu informováni více než 14 dní před odletem.
  2. Let je zrušený kvůli mimořádným okolnostem, které letecká společnost nemohla ovlivnit.
  3. Při zpoždění letu dojde k doručení na konečnou destinaci s odchylkou méně než 3 hodiny.

Je důležité si uvědomit, že nařízení EU 261/2004 je zde, aby chránila práva cestujících, a to i v případě, že letecká společnost tvrdí, že za zpoždění nebo zrušení letu nemůže. Pokud se setkáte s odmítnutím vašeho nároku na kompenzaci, a přitom splňujete podmínky nařízení, máte právo se domáhat svých práv. A právě v takových situacích vám může pomoci náš tým na Refundio.cz.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti British Airways?

Máte dvě možnosti. První je uplatnit si nárok přímo u British Airways. Druhá, a podle nás mnohem jednodušší, je nechat vše na nás na Refundio.cz. Naše služby jsou jednoduché a bez starostí. Vyplníte formulář, a my se o vše postaráme. A co víc? Neúčtujeme žádné poplatky předem. Platíte až po úspěšném získání kompenzace.

Proces získání kompenzace může být náročný a časově náročný, zvláště pokud nejste obeznámeni s právními postupy a nařízeními. Na Refundio.cz vám nabízíme kompletní servis, od posouzení vašeho nároku, přes komunikaci s leteckou společností, až po právní zastoupení v případě potřeby. Naším cílem je učinit proces co nejjednodušší a nejefektivnější pro vás, abyste mohli získat kompenzaci, která vám náleží, bez zbytečných starostí.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud vám British Airways zamítne kompenzaci, nezoufejte. Obrátit se můžete na nás na Refundio.cz. Stačí vyplnit náš formulář, a my se postaráme o zbytek. Budeme za vás jednat s leteckou společností a pokusíme se získat pro vás kompenzaci, na kterou máte právo. Naše tým má bohaté zkušenosti s vyjednáváním kompenzací a víme, jak na to, abychom pro vás získali to nejlepší možné řešení.

V případě, že letecká společnost odmítne vaši žádost o kompenzaci, může to být způsobeno řadou důvodů. Někdy může být zamítnutí založeno na nesprávném výkladu nařízení nebo na nesprávných informacích. V takových případech je důležité mít někoho, kdo zná vaše práva a je schopen efektivně komunikovat s leteckou společností. Na Refundio.cz se nebojíme postavit se za vaše práva a zajistit, abyste dostali to, co vám právem náleží.

V případě, že máte další dotazy ohledně kompenzací za zpožděný nebo zrušený let, nebo pokud jste zmeškali navazující let, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu pro vás, abychom vám pomohli získat to, co vám právem náleží.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit