United Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU byl zpožděný, zrušený, nestihli jste navazující let nebo jste se stali obětí overbooking, máte právo na kompenzaci. A to může být až 600 EUR! Toto nařízení se vztahuje na všechny lety, které odstartují z některého státu EU, nebo lety do EU s evropským dopravcem.

Pokud se vám stane, že váš let je zpožděný více než tři hodiny, let byl zrušený bez předchozího upozornění, nebo jste nemohli nastoupit kvůli přebookování, máte právo na finanční kompenzaci. Tato kompenzace je určena jako forma náhrady za ztracený čas a nepříjemnosti, které vám letecká společnost způsobila. Více informací o vašem nároku na kompenzaci a o tom, jak ji uplatnit, najdete na stránce Nárok na kompenzaci.

Kompenzace za zpožděný let United Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s United Airlines a váš let je zpožděný více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Důležité je, že zpoždění se počítá při příletu, ne při odletu. A jak na to? Stačí vyplnit formulář na našem webu a my se o vše postaráme. Nezapomeňte, že kompenzace se nevztahuje na zpoždění způsobené mimořádnými okolnostmi, jako jsou přírodní katastrofy nebo stávky, které nejsou v moci letecké společnosti.

Je také dobré vědět, že pokud dojde k zpoždění letu, máte právo na určité služby zdarma, jako jsou občerstvení a komunikace. Pokud zpoždění trvá přes noc, měla by vám letecká společnost poskytnout ubytování. Všechny tyto informace a pomoc s vyplněním formuláře najdete na stránce o zpožděném letu.

Kompenzace za zrušený let United Airlines - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být opravdu stresující. Ale pokud letíte s United Airlines a váš let byl zrušený méně než 14 dní před plánovaným odletem, můžete mít nárok na kompenzaci. Vše, co potřebujete, je kontaktovat nás a my vám pomůžeme získat to, co vám právem náleží. Více informací najdete na stránce o zrušeném letu.

Pokud vás United Airlines informuje o zrušení letu v dostatečném předstihu a nabídne vám alternativní let, který vám vyhovuje, pak nárok na kompenzaci nemáte. Nicméně, pokud alternativní let není přijatelný, nebo pokud o zrušení letu nebyli informováni včas, máte právo na kompenzaci. A pokud se vám zdá, že proces získání kompenzace je složitý, nebojte se obrátit na nás. Pomůžeme vám procházet celým procesem krok za krokem.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km až 400 EUR a pro lety nad 3500 km až 600 EUR. Příkladem může být let z Prahy do New Yorku, kde by kompenzace mohla dosáhnout až 600 EUR. Pokud letíte z Paříže do Londýna, což je kratší let, může vaše kompenzace dosáhnout 250 EUR.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou maximální a vaše skutečná kompenzace může být nižší v závislosti na okolnostech, jako je délka zpoždění a celková vzdálenost letu. Pokud máte jakékoli otázky ohledně výše kompenzace, kterou byste mohli dostat, neváhejte se na nás obrátit. Náš tým je tady, aby vám pomohl zjistit, na co máte nárok, a zajistit, abyste dostali spravedlivou kompenzaci.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když jsou splněny podmínky nařízení EU 261/2004. Nejste však oprávněni k nároku, pokud dojde k zpoždění kvůli mimořádným okolnostem, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky. Dalšími příklady situací, kdy nemáte nárok na kompenzaci, jsou technické problémy, které jsou považovány za "nevyhnutelné", nebo pokud jste byli informováni o zrušení letu více než 14 dní před plánovaným odletem.

Pokud jste se dostali do situace, kdy váš let byl zpožděný nebo zrušený a nejste si jisti, zda máte nárok na kompenzaci, neváhejte se obrátit na nás. Náš tým je připraven vám poskytnout veškeré informace a pomoci vám pochopit vaše práva. A pokud se ukáže, že máte nárok na kompenzaci, uděláme vše pro to, abyste ji získali.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti United Airlines?

Můžete to zkusit sami přes web United Airlines, nebo to nechat na nás. Naše služby jsou jednoduché a bez starostí. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Náš tým má bohaté zkušenosti s vyřizováním kompenzací a víme přesně, co je potřeba udělat, abyste dostali to, co vám náleží.

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, ušetříte si spoustu času a energie. Nemusíte se zabývat složitými formuláři nebo komunikovat s leteckou společností. My to uděláme za vás. A co víc, pracujeme na bázi "žádný úspěch, žádné poplatky", což znamená, že pokud nezískáme kompenzaci, neplatíte nám nic.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud United Airlines zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. Kontaktujte nás a my vám pomůžeme. Naše kroky jsou jednoduché: vyplníte formulář, my prověříme váš nárok a pokud máte nárok na kompenzaci, uděláme vše pro to, abyste ji získali. Náš tým je zde, aby vám pomohl každým krokem procesu, od prvního vyplnění formuláře až po konečné vyřízení vaší kompenzace.

Pokud se setkáte s odmítnutím ze strany letecké společnosti, může to být frustrující, ale neznamená to konec vašeho boje. S naší pomocí můžete překonat překážky a získat kompenzaci, která vám právem náleží. Ať už jde o dopis s odmítnutím nebo složitý právní proces, jsme tady, abychom vám pomohli a zajistili, že vaše práva budou respektována.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit