Delta Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se ocitli v nepříjemné situaci během své cesty letadlem. Toto nařízení vám dává právo na kompenzaci, pokud váš let byl zpožděný, zrušený, nestihli jste navazující let nebo pokud jste se stali obětí overbookingu. A to platí nejen pro lety z EU, ale i pro lety do EU s evropskými leteckými společnostmi. Co je ale nejlepší, nemusíte se s tímto problémem trápit sami. Naše stránka Nárok na kompenzaci vám poskytne veškeré informace, jak postupovat, a my vám pomůžeme získat to, co vám právem náleží.

Kompenzace za zpožděný let Delta Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud se vám stane, že letíte s Delta Airlines a váš let je zpožděný o 3 hodiny nebo více, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. Je důležité si ověřit, že zpoždění nebylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo nepředvídatelné události, které nemohla letecká společnost ovlivnit. Pokud je vše v souladu s nařízením, můžete nárok uplatnit přímo u Delta Airlines, nebo se můžete obrátit na nás. Naše stránka o zpožděném letu vám poskytne všechny potřebné informace a my se postaráme o celý proces za vás.

Kompenzace za zrušený let Delta Airlines - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může narušit vaše plány a způsobit mnoho nepříjemností. Naštěstí, pokud letíte s Delta Airlines a váš let byl zrušený méně než 14 dní před plánovaným odletem, můžete mít nárok na kompenzaci podle nařízení EU 261/2004. Tato kompenzace může dosáhnout až 600 EUR v závislosti na délce letu. Na naší stránce o zrušeném letu najdete jednoduchý průvodce, jak postupovat, a my vám pomůžeme získat kompenzaci, která vám může alespoň částečně vynahradit ztracený čas a nepříjemnosti.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Výše kompenzace se odvíjí od několika faktorů, jako je délka letu a doba zpoždění. Pro lety do 1500 km může být kompenzace 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km je to 400 EUR a pro lety delší než 3500 km můžete dostat až 600 EUR. Příkladem může být let z Prahy do Amsterodamu, který je zrušený a vy tak můžete mít nárok na 250 EUR. Nebo let z Prahy do Los Angeles s více než 4 hodinovým zpožděním, kde můžete dostat až 600 EUR. Na naší stránce Nárok na kompenzaci najdete přehledné tabulky s částkami kompenzace.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když jsou splněny určité podmínky. Pokud však:1. Let byl zrušen kvůli mimořádným okolnostem, jako jsou přírodní katastrofy nebo teroristické útoky.2. Byli jste informováni o zrušení letu více než 14 dní před plánovaným odletem.3. Let byl zpožděný méně než 3 hodiny nebo jste přijali alternativní let, který vás dostal do cíle s minimálním zpožděním.V těchto případech bohužel nárok na kompenzaci nemáte.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Delta Airlines?

Získání kompenzace může být složitý proces, ale máte dvě možnosti. Můžete se pokusit o vyřízení kompenzace sami přes web Delta Airlines, což může být časově náročné a vyžaduje znalost postupů. Druhou a jednodušší možností je obrátit se na nás v Refundio.cz. Náš tým má bohaté zkušenosti s vyřizováním kompenzací a my se postaráme o vše od A do Z. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud se stane, že Delta Airlines zamítne vaši žádost o kompenzaci, nemusíte to vzdávat. My v Refundio.cz jsme připraveni vám pomoci. Proces je jednoduchý: vyplníte náš formulář, my přezkoumáme vaši situaci a pokud máte nárok na kompenzaci, začneme jednat s leteckou společností za vás. Naše služby zahrnují vše od právního zastoupení až po komunikaci s leteckou společností, abychom zajistili, že dostanete kompenzaci, která vám právem náleží.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit