SunExpress: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako váš osobní ochránce v nejistých situacích, které mohou nastat při cestování letadlem. Když se setkáte s nepříjemnostmi jako zpožděný let, zrušení letu nebo overbooking, toto nařízení vám dává právo žádat o finanční kompenzaci. A nejlepší na tom je, že se to týká všech letů, které odstartují z EU, nebo letů do EU s leteckými společnostmi, které mají sídlo v EU. To znamená, že pokud letíte z Prahy do Barcelony nebo z New Yorku do Prahy s evropskou leteckou společností, máte právo na ochranu podle tohoto nařízení. A pokud se vám stane, že váš let je zpožděný více než tři hodiny, zrušený, nebo je let přeplněný a nemůžete nastoupit, můžete mít nárok na kompenzaci až do výše 600 EUR. To není špatné, že?

Kompenzace za zpožděný let SunExpress - kdy a jak to funguje

Pokud se vám stane, že letíte s leteckou společností SunExpress a váš let má zpoždění větší než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. A jak na to? Je to jednoduché. Stačí navštívit naši stránku Refundio.cz a vyplnit formulář pro kompenzaci. My se pak postaráme o všechny další kroky. Zkontrolujeme vaše právo na kompenzaci, budeme komunikovat s leteckou společností a budeme vás průběžně informovat o stavu vaší žádosti. A co je nejlepší? Pokud se rozhodnete využít našich služeb, nemusíte se o nic starat. My se postaráme o všechny právní záležitosti a vy se můžete v klidu věnovat svým plánům.

Kompenzace za zrušený let SunExpress - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být velmi frustrující a může vám zkomplikovat plány. Ale nebojte se, nařízení EU 261/2004 je tu, aby vám pomohlo. Pokud vám SunExpress zruší let, můžete mít nárok na kompenzaci až do výše 600 EUR. A jak na to? Stačí se obrátit na nás na Refundio.cz. Vyplníte formulář a my se postaráme o zbytek. Zjistíme, zda máte nárok na kompenzaci, a pokud ano, začneme jednat s leteckou společností ve vašem jménu. Budeme vás informovat o každém kroku procesu a ujistíme se, že dostanete kompenzaci, na kterou máte právo.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Výše kompenzace závisí na délce letu a může se pohybovat od 250 EUR až do 600 EUR. Pro lety do 1500 km je to 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km je to 400 EUR a pro lety nad 3500 km můžete dostat až 600 EUR. Příkladem může být let z Prahy do Antalye, který je dlouhý přes 2000 km, takže byste měli nárok na 400 EUR. Ale pokud letíte například z Prahy do Bangkoku, což je více než 3500 km, můžete mít nárok na plných 600 EUR. To je dost peněz, které můžete využít na další cestování nebo na cokoli, co vás baví.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když je let zpožděný více než tři hodiny, zrušený, nebo když dojde k overbookingu. Ale pozor, ne vždy máte nárok na kompenzaci. Pokud jsou za zpoždění nebo zrušení letu mimořádné okolnosti, jako je špatné počasí, stávka nebo nepředvídatelné události, které nemohla letecká společnost ovlivnit, kompenzaci nedostanete. Dalším příkladem, kdy nemáte nárok na kompenzaci, je situace, kdy vám letecká společnost oznámí zrušení letu alespoň 14 dní před plánovaným odletem. A pokud vám letecká společnost nabídne alternativní let, který vás dostane do cíle v podobném čase jako původně plánovaný let, také nemáte nárok na kompenzaci.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti SunExpress?

Můžete se pokusit získat kompenzaci přímo od letecké společnosti SunExpress, ale proč si zbytečně komplikovat život? Na Refundio.cz vám nabízíme jednoduchou a efektivní cestu, jak získat kompenzaci. Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o vše ostatní. Naše tým má bohaté zkušenosti s vyřizováním kompenzací a víme přesně, jak s leteckými společnostmi jednat, abychom pro vás získali to, co vám právem náleží. A co víc, pokud se rozhodnete pro naše služby, nebudete platit žádné poplatky předem. Platíte nám pouze v případě, že kompenzaci úspěšně získáme.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud se stane, že SunExpress zamítne vaši žádost o kompenzaci, neztrácejte naději. Na Refundio.cz jsme připraveni vám pomoci. Stačí vyplnit náš formulář a my se pustíme do práce. Budeme za vás jednat s leteckou společností, připravíme všechny potřebné dokumenty a budeme vás informovat o každém kroku procesu. Naše tým má zkušenosti s řešením i těch nejsložitějších případů a nebojíme se postavit leteckým společnostem, abychom zajistili, že dostanete kompenzaci, která vám právem náleží. A pokud bychom museli, jsme připraveni vaši žádost o kompenzaci hájit i před soudem.

Pokud jste zažili zpožděný nebo zrušený let s SunExpress, neváhejte a využijte našich služeb na Refundio.cz. Jsme tu pro vás, abychom vám pomohli získat to, na co máte nárok. Ať už se jedná o zpožděný let, zrušený let, nebo zmeškání navazujícího letu, jsme tu, abychom vám pomohli každý krok cesty.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit