Finnair: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se ocitli v nepříjemné situaci kvůli problémům s lety. Pokud váš let s odletem z EU byl zpožděný, zrušený, nebo jste se setkali s overbookingem, máte právo na finanční kompenzaci. A nejlepší na tom je, že můžete dostat až 600 EUR! To není špatné, když si uvědomíte, že za tyto peníze můžete naplánovat další dovolenou nebo si užít nějaké extra pohodlí. Na naší stránce Nárok na kompenzaci najdete všechny potřebné informace, jak postupovat, když se ocitnete v této situaci.

Kompenzace za zpožděný let Finnair - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Finnair a váš let je zpožděný o 3 hodiny nebo více, můžete mít nárok na kompenzaci. Je to jednoduché - stačí vyplnit formulář na našem webu a my se o vše postaráme. Ať už jste v Helsinkách nebo jinde, my vám pomůžeme získat to, co vám patří. A nezapomeňte, že i při zpoždění letu máte právo na určité služby, jako jsou občerstvení a komunikace. Více informací o tom, co dělat při zpoždění letu, najdete na stránce Zpožděný let.

Kompenzace za zrušený let Finnair - kdy a jak to funguje

Zrušený let může být opravdovou noční můrou, ale naštěstí existuje nařízení EU 261/2004, které vám může pomoci. Pokud vás Finnair o zrušení letu neinformoval alespoň 14 dní předem, máte nárok na kompenzaci. A nejde jen o peníze - máte také právo na přebookování letu nebo vrácení peněz za letenku. Naše stránka Zrušený let vám poskytne všechny potřebné informace, jak postupovat, a my vám pomůžeme získat to, co vám právem náleží.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km až 400 EUR a pro lety nad 3500 km až 600 EUR. Představte si, že letíte z Prahy do Madridu a váš let je zrušený - můžete dostat až 400 EUR! A pokud letíte ještě dále, třeba do New Yorku, a váš let je zpožděný, můžete dostat až 600 EUR. To už je pěkná suma, která může pokrýt další cestovní výdaje nebo vám poskytnout extra komfort během vaší další dovolené.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když let není zrušený z důvodu mimořádných okolností, jako jsou špatné počasí nebo stávky. Pokud vám byl let zrušený kvůli technickým problémům nebo pokud jste byli odmítnuti kvůli overbookingu, máte nárok na kompenzaci. Na stránce Zmeškání navazujícího letu najdete další informace. Je důležité si uvědomit, že pokud letíte s Finnair a vaše letiště odletu je mimo EU, nařízení EU 261/2004 se i v takovém případě vztahuje na váš let.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Finnair?

Můžete to zkusit sami přes web Finnair, ale proč se zatěžovat, když to za vás může udělat náš tým na Refundio.cz? Vyplňte náš formulář a nechte to na nás. Jsme experti na 'Finnair kompenzace' a ušetříme vám čas i nervy. Naše služby jsou rychlé, efektivní a bez starostí. A co víc, pracujeme na principu "žádný úspěch, žádné poplatky", takže pokud neuspějeme, neplatíte nám nic.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Finnair zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. Kontaktujte nás na Refundio.cz a my se postaráme o vše. Naše služby jsou jednoduché a efektivní - stačí vyplnit formulář a my se o vše postaráme. Navštivte naši stránku Overbooking, kde najdete další informace o tom, jak vám můžeme pomoci. Náš tým má bohaté zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a zná všechny triky, jak dosáhnout spravedlnosti pro naše klienty.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit