Air Baltic: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Víte, že když vám let s Air Baltic nabere zpoždění nebo je dokonce zrušen, můžete mít nárok na kompenzaci? Ano, díky nařízení EU 261/2004 máte jako cestující právo na finanční odškodnění. Ať už jste se setkali s tímto problémem, nebo se chcete na podobnou situaci připravit, v tomto článku se dozvíte vše potřebné o tom, jak získat Air Baltic kompenzace.

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je vaším nejlepším přítelem, pokud dojde k problémům s lety v rámci Evropské unie. Jednoduše řečeno, pokud je váš let zpožděný více než tři hodiny, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. Toto nařízení se vztahuje na všechny lety, které odstartují z EU nebo jsou provozovány evropskými leteckými společnostmi. Co je ale důležité si uvědomit, je, že nárok na kompenzaci není automatický. Musíte si o ni aktivně požádat a dokázat, že zpoždění nebo zrušení letu mělo na vaše plány negativní dopad.

Nařízení také stanovuje, že máte právo na informace o vašich právech, a v případě zpoždění na občerstvení, přístup k telefonu a v některých případech i na ubytování. Pokud se vám zdá, že je toho hodně na zapamatování, nebojte se. Na Refundio.cz najdete všechny potřebné informace a dokonce vám pomůžeme s celým procesem.

Kompenzace za zpožděný let Air Baltic - kdy a jak to funguje

Pokud váš let s Air Baltic nabere zpoždění, je důležité vědět, že nárok na kompenzaci vzniká při zpoždění delším než tři hodiny. V takovém případě můžete požádat o kompenzaci přímo u letecké společnosti, nebo se obrátit na nás na Refundio.cz, kde vám s celým procesem pomůžeme. Je důležité si uchovat všechny dokumenty související s vaším letem, jako jsou palubní lístky a potvrzení o zpoždění, protože tyto dokumenty budete potřebovat při žádosti o kompenzaci.

V případě, že se vaše situace stane ještě komplikovanější, například pokud kvůli zpoždění zmeškáte navazující let, máte právo na kompenzaci i za zmeškání navazujícího letu. V takovém případě je důležité rychle jednat a informovat leteckou společnost o vaší situaci. Na Refundio.cz vám rádi poskytneme veškerou potřebnou podporu a poradíme, jak postupovat, abyste dostali kompenzaci, která vám náleží.

Kompenzace za zrušený let Air Baltic - kdy a jak to funguje

Pokud je váš let zrušen, máte právo na kompenzaci, pokud vás o zrušení informovali méně než 14 dní před plánovaným odletem. V takovém případě můžete požádat o kompenzaci přímo u Air Baltic, nebo se můžete spolehnout na naši pomoc na Refundio.cz. Je důležité, abyste věděli, že pokud vám letecká společnost nabídne alternativní let, který by vás dostal do cíle v podobném čase jako původně plánovaný let, nemusíte mít nárok na kompenzaci. Nicméně, pokud alternativní let není pro vás přijatelný, nebo pokud se rozhodnete let zrušit, můžete požadovat vrácení peněz za letenku a kompenzaci za zrušení letu.

V případě, že se vám zdá, že je proces žádosti o kompenzaci složitý nebo pokud máte pocit, že letecká společnost nejedná spravedlivě, můžete se obrátit na nás. Na Refundio.cz máme bohaté zkušenosti s vyjednáváním kompenzací a jsme připraveni vám pomoci.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 €, pro lety mezi 1500 a 3500 km může být až 400 € a pro lety nad 3500 km můžete dostat až 600 €. Například, pokud letíte z Prahy do Rigy a váš let je zrušen, můžete mít nárok na 250 €. Pokud byste letěli z Prahy do New Yorku a váš let by byl zrušen, můžete mít nárok až na 600 €.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou maximální a vaše skutečná kompenzace může být nižší v závislosti na okolnostech, jako je délka zpoždění a celková délka letu. Pokud máte jakékoli pochybnosti o tom, kolik byste měli dostat, neváhejte se obrátit na nás na Refundio.cz, kde vám s výpočtem pomůžeme a zajistíme, abyste dostali spravedlivou kompenzaci.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když dojde k zpoždění, zrušení letu nebo overbookingu bez vaší viny. Nejste však oprávněni k kompenzaci v případě mimořádných okolností, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky. Tyto situace jsou považovány za mimo kontrolu leteckých společností a proto nemůžete očekávat kompenzaci.

Dalšími příklady situací, kdy nemáte nárok na kompenzaci, jsou technické problémy, které jsou považovány za součást běžného provozu letadla, nebo pokud jste byli informováni o zrušení letu dostatečně dlouho předem. Pokud jste například byli informováni o zrušení letu více než 14 dní před plánovaným odletem, nebo pokud vám byla nabídnuta alternativa, která vás dostane do cíle v rozumném čase, pak kompenzaci nedostanete.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Air Baltic?

Můžete se pokusit o kompenzaci vyřídit sami přes webové stránky Air Baltic, ale proč si neusnadnit práci a neobrátit se na nás na Refundio.cz? My se o vše postaráme za vás. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro naše klienty. Vyplněním jednoduchého formuláře na našem webu můžete zahájit proces žádosti o kompenzaci. Náš tým odborníků pak přezkoumá vaši situaci a začne jednat s leteckou společností ve vašem jménu.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud vám Air Baltic zamítne kompenzaci, nezoufejte. Vyplňte náš formulář a my se za vás pokusíme kompenzaci vyjednat. Naše služby jsou rychlé, efektivní a snadno dostupné. Máme zkušenosti s řešením i těch nejsložitějších případů a nebojíme se postavit leteckým společnostem, abychom zajistili, že naši klienti dostanou to, co jim právem náleží.

V případě, že máte jakékoli dotazy ohledně Air Baltic kompenzace, neváhejte se na nás obrátit. Na Refundio.cz jsme připraveni vám pomoci získat kompenzaci, na kterou máte právo. Naše služby jsou transparentní a bez rizika - pokud nevyhrajeme, neplatíte. Takže pokud se ocitnete v situaci, kdy vám byl zpožděný nebo zrušený let, neváhejte a obraťte se na nás.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit