Avianca: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let byl zpožděný, zrušený, nebo jste zažili overbooking, máte právo na kompenzaci. A to může být až 600 EUR! Důležité je, že toto nařízení se vztahuje na lety z EU, do EU (pokud letí evropská letecká společnost) a na lety mezi evropskými zeměmi.

Co je ale důležité si uvědomit, je, že ne každé zpoždění nebo zrušení letu automaticky znamená, že máte nárok na kompenzaci. Existují určité podmínky, které musí být splněny, a to včetně délky zpoždění a vzdálenosti letu. Navíc, pokud letecká společnost dokáže, že zpoždění nebo zrušení bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, které nemohla ovlivnit, kompenzaci nemusí poskytnout. Více o nároku na kompenzaci.

Kompenzace za zpožděný let Avianca - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Avianca a váš let je zpožděný více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je to ale trochu složitější, protože musíte dokázat, že zpoždění bylo zaviněno leteckou společností a ne mimořádnými okolnostmi, jako je špatné počasí nebo stávky.

Zpoždění letu může způsobit spoustu nepříjemností, od zmeškaných schůzek až po ztracené příležitosti. Proto je důležité vědět, že máte právo na kompenzaci, která může alespoň částečně vykompenzovat tyto nepříjemnosti. A pokud se vám zdá proces získání kompenzace složitý, nebojte se obrátit na odborníky, jako jsme my v Refundio.cz, kteří vám s tím pomohou. Zjistěte více o zpožděném letu.

Kompenzace za zrušený let Avianca - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být ještě frustrující. Avianca by vás měla informovat minimálně 14 dní před odletem, pokud tomu tak není a nemáte možnost přebookování na jiný let, můžete požadovat kompenzaci. A pokud se to stane v poslední chvíli, měli byste dostat i pomoc v podobě jídla, občerstvení nebo ubytování.

Když se ocitnete v situaci, kdy vám byl let zrušen a nevíte, co dělat, je důležité si uvědomit, že máte práva. Ať už je to právo na náhradní let, nebo právo na kompenzaci, měli byste vědět, jak postupovat. A pokud se vám zdá, že se s tím nechcete nebo nemůžete poprat sami, jsme tu pro vás, abychom vám pomohli. Více informací o zrušeném letu.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu:

  • Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR.
  • Pro lety mezi 1500 a 3500 km se kompenzace zvyšuje na 400 EUR.
  • A pro lety nad 3500 km můžete dostat až 600 EUR.

Příklady:

  • Let z Prahy do Londýna (přibližně 1030 km) by vám mohl vynést 250 EUR.
  • Let z Prahy do Dubaje (přibližně 4400 km) by mohl znamenat kompenzaci 600 EUR.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou maximální možné kompenzace, které můžete dostat. Skutečná výše kompenzace může být nižší v závislosti na okolnostech, jako je délka zpoždění a zda byly splněny všechny podmínky pro poskytnutí kompenzace. A pokud si nejste jisti, jaká je vaše situace, můžete se na nás obrátit a my vám s radostí pomůžeme zjistit, na jakou kompenzaci máte nárok.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když je zpoždění nebo zrušení letu způsobeno leteckou společností. Nejste ale oprávněni k kompenzaci, pokud:

  1. Jste byli informováni o zrušení letu více než 14 dní předem.
  2. Zpoždění bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, které letecká společnost nemohla ovlivnit.
  3. Přišli jste na letiště pozdě a propásli svůj let.

Kromě těchto situací existují i další okolnosti, kdy nemáte nárok na kompenzaci. Například, pokud jste se dobrovolně vzdali svého místa na letu výměnou za určité výhody, nebo pokud let nebyl zrušen nebo zpožděn z důvodu, který letecká společnost mohla ovlivnit. Je důležité si uvědomit, že pravidla jsou specifická a každý případ je jedinečný, takže pokud si nejste jisti, je nejlepší obrátit se na odborníky, kteří vám mohou poskytnout přesné informace a pomoc.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Avianca?

Máte dvě možnosti. První je kontaktovat Avianca přímo a požádat o kompenzaci. To může být složité a časově náročné, protože budete muset shromažďovat všechny potřebné dokumenty a možná i komunikovat s leteckou společností v cizím jazyce. Druhá, a mnohem jednodušší cesta, je nechat to na nás v Refundio.cz. My se postaráme o všechno - od vyplnění formuláře po komunikaci s leteckou společností. A neúčtujeme žádné poplatky předem!

Pokud se rozhodnete pro druhou možnost, můžete očekávat, že proces bude mnohem hladší a bez stresu. My v Refundio.cz máme zkušenosti a znalosti, které nám umožňují efektivně jednat s leteckými společnostmi a získávat pro naše klienty kompenzace, na které mají nárok. Vše, co musíte udělat, je vyplnit náš jednoduchý online formulář a my se o zbytek postaráme.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Avianca zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. My v Refundio.cz máme zkušenosti s těmito situacemi a víme, jak dál postupovat. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Budeme jednat s Avianca a pokusíme se získat pro vás kompenzaci, na kterou máte právo.

Je možné, že se setkáte s odmítnutím z různých důvodů, ať už je to nesprávně vyplněný formulář nebo letecká společnost tvrdí, že zpoždění bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi. V takovém případě je důležité mít někoho, kdo zná vaše práva a je schopen efektivně komunikovat s leteckou společností. My v Refundio.cz máme potřebné znalosti a zkušenosti, abychom vám pomohli dosáhnout spravedlivého výsledku.

Letecká doprava může být nepředvídatelná, ale s Refundio.cz máte vždycky někoho, kdo vám pomůže získat to, co vám právem náleží. Ať už jde o zpožděný let, zrušený let, nebo zmeškání navazujícího letu, jsme tu pro vás. Nezapomeňte, že i v případě mimořádných okolností můžete mít nárok na pomoc a péči.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit