Swiss Air: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako ochranný štít pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU nebo s evropskou leteckou společností je zpožděný, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu, máte právo požadovat finanční kompenzaci. Toto nařízení vás chrání a zajišťuje, že letecké společnosti nesou odpovědnost za způsobené nepříjemnosti.

V praxi to znamená, že pokud se ocitnete v situaci, kdy váš let je zpožděný o více než tři hodiny, zrušený bez předchozího upozornění, nebo pokud vám byl odepřen nástup na palubu kvůli přeplnění, můžete požadovat odškodnění. Je důležité vědět, že nařízení se vztahuje na všechny lety, které odstartují z letiště v EU, nebo lety do EU s evropským dopravcem.

Kompenzace za zpožděný let Swiss Air - kdy a jak to funguje

Pokud letíte se Swiss Air a váš let je zpožděný o více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Důležité je, že zpoždění se počítá na základě času příletu, nikoli odletu. Pokud se vám to stane, můžete si nárokovat kompenzaci přímo u Swiss Air, nebo se obrátit na nás na Refundio.cz a my se o vše postaráme za vás.

Je to jednoduché - stačí nám poskytnout podrobnosti o vašem letu a my zkontrolujeme, zda máte nárok na kompenzaci. Pokud ano, zařídíme za vás veškerou komunikaci s leteckou společností a zajistíme, abyste dostali to, co vám právem náleží. A co je nejlepší, pokud neuspějeme, neplatíte nám nic.

Kompenzace za zrušený let Swiss Air - kdy a jak to funguje

Zrušení letu je vždy stresující, ale pokud letíte se Swiss Air a váš let je zrušený méně než 14 dní před plánovaným odletem, můžete mít nárok na kompenzaci. V takovém případě je důležité si ponechat všechny dokumenty a informace o letu, které vám pomohou při nárokování kompenzace. A pokud si nejste jisti, jak na to, naše tým na Refundio.cz vám rád pomůže.

Pokud se vám stane, že váš let je zrušený a nebyli jste o tom informováni včas, nebo vám nebyla nabídnuta náhradní doprava, máte právo na kompenzaci. Proces je podobný jako u zpožděných letů - poskytnete nám informace o vašem letu a my se postaráme o zbytek. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás, takže se můžete soustředit na důležitější věci, zatímco my se staráme o vaše nároky.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu a může dosáhnout až 600 €. Zde jsou příklady, jak může vypadat kompenzace podle délky letu:

  • Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 €. Představte si, že letíte z Prahy do Paříže a váš let je zrušený. V takovém případě byste měli nárok na 250 €.
  • Pro lety v rámci EU nad 1500 km nebo pro všechny ostatní lety mezi 1500 a 3500 km může být kompenzace až 400 €. Například let z Prahy do Madridu, který je zpožděný o více než tři hodiny, by vám mohl vynést 400 €.
  • Pro lety mimo EU nad 3500 km může být kompenzace až 600 €. To znamená, že pokud letíte z Prahy do New Yorku a váš let je zrušený, můžete požadovat až 600 €.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou maximální a vaše skutečná kompenzace může být nižší v závislosti na konkrétních okolnostech vašeho letu.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když jsou splněny podmínky nařízení EU 261/2004. Nejste však oprávněni k kompenzaci, pokud:

  1. Dojde k zrušení letu kvůli mimořádným okolnostem, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky, které nelze předvídat a jsou mimo kontrolu letecké společnosti.
  2. Jste informováni o zrušení letu více než 14 dní před plánovaným odletem, což letecké společnosti umožňuje dostatečný čas na přeorganizování letových plánů.
  3. Při zpoždění letu dorazíte do cílové destinace s odchylkou méně než tři hodiny, což je považováno za přijatelné zpoždění v rámci nařízení.

Kromě toho, pokud vám byla nabídnuta náhradní doprava, která vás dostane do cíle s minimálním zpožděním, nebo pokud byl let zrušen z důvodů, které jsou považovány za "nezbytné" pro bezpečnost letu, také nemáte nárok na kompenzaci. Je důležité si uvědomit, že každý případ je jedinečný a může vyžadovat individuální posouzení.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Swiss Air?

Získání kompenzace může být náročné, ale máte dvě možnosti. Můžete to zkusit sami přes webové stránky Swiss Air, nebo můžete využít naše služby na Refundio.cz. My se o vše postaráme za vás, od vyplnění formuláře po komunikaci s leteckou společností.

Pokud se rozhodnete jít cestou samostatného nárokování, budete muset vyplnit formulář na webových stránkách Swiss Air a poskytnout všechny potřebné informace a dokumenty. Tento proces může být časově náročný a vyžaduje pečlivé sledování. Na druhou stranu, pokud se rozhodnete pro naše služby, ušetříte čas a energii. Naši odborníci mají bohaté zkušenosti s nárokováním kompenzací a vědí, jak efektivně jednat s leteckými společnostmi.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud vám letecká společnost zamítne kompenzaci, nezoufejte. Obrátit se můžete na nás na Refundio.cz. Naši experti prozkoumají váš případ, zjistí, zda máte nárok na kompenzaci, a pokud ano, uděláme vše pro to, abyste ji získali. Stačí vyplnit náš jednoduchý formulář a my se o zbytek postaráme.

Pokud se setkáte s odmítnutím, je důležité nevzdávat to. Mnoho cestujících se domnívá, že pokud letecká společnost jednou kompenzaci zamítne, je to konečné rozhodnutí. To však není pravda. S naší pomocí můžete podat stížnost a my vám pomůžeme prokázat vaše právo na kompenzaci. Naše tým má zkušenosti s řešením i těch nejsložitějších případů a jsme připraveni vám pomoci v každé situaci.

Pokud jste zažili zpoždění nebo zrušení letu s Swiss Air, neváhejte a využijte naše služby na Refundio.cz. Jsme tu pro vás, abychom vám pomohli získat kompenzaci, na kterou máte právo.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit