Air France: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako váš osobní strážce v oblasti letecké dopravy. Když se vám stane, že máte zpožděný let, nebo je dokonce zrušený, můžete mít nárok na kompenzaci. Jednoduše řečeno, pokud letíte z EU nebo s evropskou leteckou společností a váš let má problémy, můžete dostat až 600 EUR. To je fér, že? Více o tom, jak to celé funguje, se dočtete na stránce o nároku na kompenzaci. A nezapomeňte, že toto nařízení pokrývá i situace, jako je overbooking, kdy je na váš let prodáno více lístků, než je míst. V takovém případě máte také nárok na kompenzaci, a to dokonce i když se vám podaří dostat na jiný let.

Kompenzace za zpožděný let Air France - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Air France a váš let je zpožděný více než 3 hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je to jednoduché: pokud let není zpožděný kvůli mimořádným okolnostem, jako je špatné počasí, měli byste dostat peníze zpět. A naše stránka o zpožděném letu vám všechno hezky vysvětlí. Nejenže vám vysvětlíme, jak kompenzace funguje, ale také vám poradíme, jaké kroky podniknout, abyste své peníze dostali co nejrychleji. A pokud se vám zdá, že je to příliš složité, nebojte se, my vám s tím pomůžeme.

Kompenzace za zrušený let Air France - kdy a jak to funguje

Zrušený let je nepříjemný, ale s Air France a nařízením EU 261/2004 na vaší straně to nemusí být tak zlé. Pokud vás o zrušení informují méně než 14 dní před odletem, můžete mít nárok na kompenzaci. A nebojte, naše stránka o zrušeném letu vám pomůže pochopit, co dělat dál. Zde najdete všechny potřebné informace, včetně toho, jaké jsou vaše práva a jak můžete požadovat kompenzaci. A pokud se vám zdá, že je to příliš mnoho práce, nebo se bojíte, že byste mohli něco přehlédnout, jsme tu my, abychom vám pomohli.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km to může být 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km to je 400 EUR a pro delší lety až 600 EUR. Představte si, že letíte z Paříže do Madridu a váš let je zrušený. Můžete dostat 250 EUR! A pokud letíte dál, třeba z Paříže do New Yorku, a stane se to samé, můžete mít nárok na plných 600 EUR. Tyto částky jsou stanoveny tak, aby odrážely nepříjemnosti, které zpoždění nebo zrušení letu způsobí, a aby vám byla alespoň částečně kompenzována ztráta času a potenciální další náklady.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když let není zpožděný nebo zrušený kvůli mimořádným okolnostem. Ale pozor, ne vždy máte nárok. Pokud vás o zrušení informují dostatečně dopředu, nebo vám nabídnou alternativní let, který vám vyhovuje, kompenzaci nedostanete. A pokud máte zpoždění kvůli špatnému počasí, to také není důvod pro kompenzaci. Dalším příkladem, kdy nemáte nárok na kompenzaci, je stávka zaměstnanců letiště, která není v kompetenci letecké společnosti. Je důležité si uvědomit, že existují různé situace, a proto je dobré se vždy poradit s odborníky, kteří vám pomohou určit, zda máte nárok na kompenzaci.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Air France?

Máte dvě možnosti. Buď to zkusíte sami přes web Air France, nebo to necháte na nás na Refundio.cz. My se o vše postaráme, vyplníme za vás formulář a budeme s leteckou společností komunikovat. Chceme, aby bylo získání kompenzace pro vás co nejjednodušší. A pokud se rozhodnete pro naše služby, můžete být jisti, že uděláme vše pro to, abyste dostali to, co vám náleží. Naše tým má bohaté zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a zná všechny triky, které mohou použít, aby se vyhnuly vyplacení kompenzace.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Air France kompenzaci zamítne, nevzdávejte to. My na Refundio.cz vám pomůžeme. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Budeme za vás jednat a pokusíme se získat kompenzaci, na kterou máte nárok. Naše služby jsou tu pro vás, abychom vám pomohli v situacích, kdy se cítíte bezmocní. A pokud máte pocit, že se s leteckou společností nedostanete nikam, nebojte se obrátit na nás. Máme zkušenosti s řešením i těch nejsložitějších případů a nebojíme se postavit za práva našich klientů.

Věříme, že s naší pomocí bude proces získání 'Air France kompenzace' hračka. Ať už máte zpožděný let, zrušený let, nestihnutý přestup nebo jste se stali obětí overbookingu, jsme tu pro vás, abychom vám pomohli získat to, co vám právem náleží. Naše služby jsou transparentní, rychlé a efektivní, a co je nejdůležitější, jsme tu pro vás, abychom vám pomohli v těžkých chvílích.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit