Marabu Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s problémy během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s Marabu Airlines nebo jakoukoliv jinou společností v EU má zpoždění, je zrušený, nebo vás postihne overbooking, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to není vše! Pokud vám zpoždění letu způsobí zmeškání navazujícího letu, máte právo na pomoc a náhradu i v tomto případě.

Toto nařízení pokrývá lety odletající z EU, případně přilétající do EU s leteckou společností registrovanou v EU. Pokud se ocitnete v situaci, kdy váš let je zpožděný více než tři hodiny, zrušený bez předchozího upozornění, nebo pokud nemůžete nastoupit kvůli přeplnění letadla, máte právo na kompenzaci, která může dosáhnout až 600 €. Důležité je vědět, že nařízení chrání vaše práva a my v Refundio.cz vám pomůžeme je uplatnit.

Kompenzace za zpožděný let Marabu Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Marabu Airlines a váš let má zpoždění větší než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je důležité, aby zpoždění nebylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky, protože v těchto případech nárok na kompenzaci nevzniká.

Zpoždění letu může být frustrující zážitek, zvláště pokud máte naplánované důležité schůzky nebo se těšíte na dovolenou. V takových chvílích je dobré vědět, že máte nárok na určitou formu náhrady. Marabu Airlines by vám měla poskytnout informace o vašem nároku na kompenzaci a také by měla zajistit potřebnou péči, jako jsou občerstvení, komunikaci a v případě potřeby ubytování.

Kompenzace za zrušený let Marabu Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud Marabu Airlines zruší váš let a neinformuje vás o tom alespoň 14 dní předem, máte právo na kompenzaci. Stejně jako u zpoždění, i zde nesmí jít o mimořádné okolnosti. V takovém případě máte nárok na pomoc a náhradu, která může zahrnovat i alternativní let.

Zrušení letu může způsobit značné nepříjemnosti a změnit vaše plány. V takových situacích je důležité znát svá práva a vědět, jak postupovat, aby byla respektována. Marabu Airlines by měla nabídnout alternativní let nebo vrácení peněz, pokud let není možné přeorganizovat. Kromě toho, pokud jste byli informováni o zrušení letu méně než 7 dní před plánovaným odletem a alternativní let vám nevyhovuje, můžete mít nárok na kompenzaci.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 €, pro lety v rámci EU nad 1500 km nebo pro mezinárodní lety mezi 1500 a 3500 km může být kompenzace až 400 € a pro lety mimo EU nad 3500 km může být kompenzace až 600 €. Například, pokud letíte z Prahy do Madridu a váš let je zrušen, můžete mít nárok na 400 €.

Pokud se jedná o delší lety, jako je například z Prahy do New Yorku, a dojde k zrušení nebo zpoždění, může být vaše kompenzace až 600 €. Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou stanoveny nařízením EU a jsou pevně dané, bez ohledu na cenu vašeho letenky. To znamená, že i když jste za letenku zaplatili méně, můžete dostat plnou kompenzaci.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když let společnosti Marabu Airlines má zpoždění větší než tři hodiny, je zrušený, nebo dojde k overbookingu. Nejste však oprávněni k nároku, pokud:

  1. Jste informováni o zrušení letu více než 14 dní předem.
  2. Zpoždění nebo zrušení letu je způsobeno mimořádnými okolnostmi.
  3. Nedostavíte se k odbavení včas.

Kromě těchto situací, nárok na kompenzaci také nevzniká, pokud letíte s neevropskou leteckou společností z destinace mimo EU. Je také důležité si uvědomit, že pokud přijmete nějakou formu kompenzace přímo od letecké společnosti na místě, jako jsou například cestovní poukazy nebo bonusové body, může to ovlivnit vaše právo na finanční kompenzaci.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Marabu Airlines?

Máte dvě možnosti. První je kontaktovat přímo Marabu Airlines a požádat o kompenzaci. Druhá, a mnohem jednodušší, je nechat vše na nás v Refundio.cz. My se postaráme o všechny kroky za vás a zajistíme, abyste dostali to, co vám právem náleží.

Pokud se rozhodnete zažádat o kompenzaci sami, může to být časově náročný a stresující proces. Budete muset shromáždit všechny potřebné dokumenty, vyplnit formuláře a možná i komunikovat s leteckou společností, která může váš požadavek zamítnout nebo ignorovat. Na druhou stranu, pokud využijete služeb Refundio.cz, ušetříte si spoustu času a energie. My se o vše postaráme a budeme vás průběžně informovat o stavu vaší žádosti.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Marabu Airlines odmítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. My v Refundio.cz jsme tady, abychom vám pomohli. Stačí vyplnit náš formulář a my se postaráme o zbytek. Budeme jednat s leteckou společností a pokusíme se získat pro vás kompenzaci, na kterou máte právo.

V případě zamítnutí je důležité nevzdávat to. Mnoho cestujících se domnívá, že pokud letecká společnost jednou kompenzaci zamítne, je to konečné rozhodnutí. To však není pravda. S naší pomocí můžete podat stížnost a my se pokusíme dosáhnout spravedlivého vyřešení vaší situace. Máme zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a známe právní postupy, které mohou zvýšit šance na úspěch vaší žádosti.

V případě, že máte jakékoliv dotazy ohledně kompenzace za zpožděný nebo zrušený let, neváhejte navštívit naši stránku Nárok na kompenzaci, kde najdete všechny potřebné informace. S Refundio.cz je získání kompenzace od Marabu Airlines snadné a bezstarostné.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit