Volotea Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s problémy během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud máte zpožděný, zrušený let nebo dojde k overbookingu, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. Toto nařízení se vztahuje na všechny lety, které odstartují z EU, nebo na lety do EU s leteckou společností registrovanou v EU. Co je ale důležité, je pochopit, že ne všechny situace jsou kompenzovatelné. Například pokud letecká společnost dokáže prokázat, že zpoždění nebo zrušení letu bylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, které nemohla ovlivnit, kompenzace se nevztahuje.

Pokud se vám stane, že váš let je zpožděný nebo zrušený, je dobré vědět, že máte právo na určité služby zdarma, jako jsou občerstvení a ubytování, pokud je to potřeba. A pokud se ocitnete v situaci, kdy máte nárok na kompenzaci, je dobré vědět, jak postupovat, aby byl váš nárok uznán. Na naší stránce o nároku na kompenzaci najdete všechny potřebné informace.

Kompenzace za zpožděný let Volotea Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Volotea Airlines a váš let je zpožděný více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je důležité si ověřit, zda zpoždění nebylo způsobeno mimořádnými okolnostmi, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky, protože v těchto případech nárok na kompenzaci nevzniká. Pokud ale zpoždění není způsobeno těmito faktory, můžete očekávat, že Volotea Airlines vám poskytne kompenzaci podle nařízení EU.

Je také důležité si uvědomit, že nárok na kompenzaci není omezen pouze na finanční náhradu. Máte také právo na informace o zpoždění a na pomoc v podobě občerstvení a případného ubytování. Pokud se ocitnete v situaci, kdy je váš let zpožděný, nezapomeňte se obrátit na personál letecké společnosti a požadovat informace o vašich právech. A pokud potřebujete další pomoc, naše stránka o zpožděném letu vám poskytne všechny potřebné informace.

Kompenzace za zrušený let Volotea Airlines - kdy a jak to funguje

V případě, že Volotea Airlines zruší váš let, máte právo na kompenzaci, pokud vás o zrušení neinformovali alespoň 14 dní před plánovaným odletem. Pokud vám byla nabídnuta náhradní doprava a dorazíte do cíle s velkým zpožděním, můžete mít také nárok na kompenzaci. V takovém případě je důležité si ponechat všechny dokumenty související s vaším leten, jako jsou palubní karty a potvrzení o zpoždění, které mohou být důležité pro dokázání vašeho nároku.

Pokud se vám stane, že váš let byl zrušený a nebyli jste o tom včas informováni, nebo pokud byla náhradní doprava neadekvátní, máte právo na kompenzaci. Tato kompenzace může být poskytnuta buď ve formě finanční náhrady, nebo v jiné formě, kterou letecká společnost nabídne, jako jsou například vouchery na další lety. Je důležité vědět, že máte právo si vybrat, zda chcete finanční kompenzaci, nebo jinou formu náhrady. Pro více informací o tom, jak postupovat v případě zrušeného letu, navštivte naši stránku o zrušeném letu.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu a může dosáhnout až 600 €. Zde jsou detaily:

  • Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 €.
  • Pro lety v rámci EU delší než 1500 km, nebo pro všechny ostatní lety mezi 1500 a 3500 km, může být kompenzace až 400 €.
  • Pro lety mimo EU delší než 3500 km může být kompenzace až 600 €.

Příklady:

  • Let z Prahy do Barcelony (přibližně 1350 km) by mohl být kompenzován částkou 250 €.
  • Let z Prahy do Madridu (přibližně 1800 km) by mohl být kompenzován částkou 400 €.
  • Let z Prahy do New Yorku (přes 6000 km) by mohl být kompenzován částkou 600 €.

Je důležité si uvědomit, že tyto částky jsou maximální možné kompenzace a skutečná výše může být nižší v závislosti na konkrétních okolnostech vašeho letu. Pokud je vám nabídnuta náhradní doprava, která vás dostane do cíle s minimálním zpožděním, může být kompenzace snížena o 50%. Pro více informací o tom, jaká kompenzace vám může náležet, navštivte naši stránku o nároku na kompenzaci.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když let společnosti Volotea Airlines je zpožděný více než tři hodiny, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu. Nejste však oprávněni k nároku na kompenzaci, pokud:

  1. Dojde k zpoždění kvůli mimořádným okolnostem, jako jsou přírodní katastrofy nebo stávky.
  2. Jste informováni o zrušení letu alespoň 14 dní před plánovaným odletem.
  3. Při zmeškání navazujícího letu je to z vaší vlastní chyby, například pokud jste se dostavili na letiště pozdě.

Kromě těchto situací existují i další okolnosti, kdy nárok na kompenzaci nevzniká. Pokud například dojde k zpoždění letu, ale letecká společnost vás o tom informuje včas a nabídne vám náhradní dopravu, která vás dostane do cíle s minimálním zpožděním, nemusíte mít nárok na kompenzaci. Dalším příkladem může být situace, kdy jste se dobrovolně vzdali svého místa na letu výměnou za určité výhody. V takovém případě také nárok na kompenzaci nevzniká. Pro více informací o situacích, kdy nárok na kompenzaci nevzniká, navštivte naši stránku o mimořádných okolnostech.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Volotea Airlines?

Získání kompenzace může být náročné, ale máte dvě možnosti:

  1. Můžete se pokusit o kompenzaci přímo přes webové stránky Volotea Airlines. Tento proces může být časově náročný a vyžaduje od vás, abyste měli všechny potřebné dokumenty a informace. Budete muset vyplnit formuláře, poskytnout důkazy o zpoždění nebo zrušení letu a možná i komunikovat s oddělením zákaznického servisu letecké společnosti.
  2. Nebo můžete nechat vše na nás v Refundio.cz. My se postaráme o celý proces za vás, od vyplnění formuláře po komunikaci s leteckou společností. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás. Máme zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a známe všechny triky, které mohou použít, aby se vyhnuly placení kompenzace. S námi máte větší šanci, že dostanete kompenzaci, na kterou máte právo.

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, proces je velmi jednoduchý. Stačí vyplnit náš online formulář, poskytnout nám všechny potřebné informace a dokumenty, a my se o zbytek postaráme. Budeme vás průběžně informovat o stavu vaší žádosti a pokud bude potřeba, zastupujeme vás i před soudem. Naše služby jsou založeny na principu "žádný úspěch, žádný poplatek", což znamená, že pokud nezískáme pro vás kompenzaci, neplatíte nám nic.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Volotea Airlines zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. Kontaktujte nás na Refundio.cz a my vám pomůžeme. Naše tým má bohaté zkušenosti s řešením podobných situací a uděláme vše pro to, abyste dostali kompenzaci, na kterou máte právo. Stačí vyplnit náš formulář a my se o zbytek postaráme.

Pokud jste měli zpožděný nebo zrušený let s Volotea Airlines, neváhejte a využijte svých práv. Ať už se rozhodnete jednat sami, nebo využijete našich služeb, je důležité vědět, že máte možnost získat kompenzaci, která vám může alespoň částečně vynahradit nepříjemnosti spojené s cestováním.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit