TAP Air Portugal: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU je zpožděný, zrušený, nebo pokud dojde k overbookingu, máte právo na kompenzaci. A to může být až 600 EUR! Důležité je, že toto nařízení se vztahuje na všechny letecké společnosti, včetně TAP Air Portugal. Co je ale ještě důležitější, je vědět, jak a kdy máte nárok na kompenzaci. Naše stránka o nároku na kompenzaci vám poskytne všechny potřebné informace v češtině, aby bylo vaše rozhodování co nejjednodušší.

Kompenzace za zpožděný let TAP Air Portugal - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s TAP Air Portugal a váš let je zpožděný o více než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Jak to funguje? Stačí, když se obrátíte na leteckou společnost nebo využijete služby, jako jsme my na Refundio.cz, a my se o vše postaráme za vás. Naše stránka o zpožděném letu vám poskytne podrobný návod, jak postupovat, abyste získali kompenzaci, která vám náleží. Nezapomeňte, že kompenzace se nevztahuje na situace, kdy dojde k zpoždění z důvodů, které nelze ovlivnit, jako jsou mimořádné okolnosti.

Kompenzace za zrušený let TAP Air Portugal - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být ještě frustrující než zpoždění. Ale i zde máte právo na kompenzaci, pokud vás o zrušení letu informovali méně než 14 dní před plánovaným odletem. A opět, můžete si zařídit kompenzaci sami, nebo to nechat na nás na Refundio.cz. Naše stránka o zrušeném letu vám poskytne všechny potřebné informace, jak postupovat v případě, že se ocitnete v této nepříjemné situaci. Nezapomeňte, že i v případě zrušení letu existují výjimky, kdy kompenzace není poskytována, jako jsou mimořádné okolnosti.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km až 400 EUR a pro lety nad 3500 km může být kompenzace až 600 EUR. Například, pokud letíte z Prahy do Lisabonu a váš let je zrušený, můžete mít nárok na 400 EUR. Pokud je váš let dlouhý přes 3500 km, například z Prahy do Ria de Janeira, a dojde k zpoždění, můžete požadovat až 600 EUR. Tyto informace a další příklady najdete na naší stránce o nároku na kompenzaci.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když jsou splněny podmínky nařízení EU 261/2004. Nejste však oprávněni k kompenzaci v případě mimořádných okolností, jako jsou špatné počasí nebo stávky. Dalším příkladem je, když vás o zrušení letu informují dostatečně dopředu. Pokud letíte z nečlenské země do EU s leteckou společností, která není z EU, nárok na kompenzaci také nemáte. Více informací o situacích, kdy nárok na kompenzaci nevzniká, najdete na naší stránce o mimořádných okolnostech.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti TAP Air Portugal?

Můžete si zažádat o kompenzaci přímo u TAP Air Portugal, nebo to můžete nechat na nás. Na Refundio.cz vám pomůžeme s celým procesem a zajistíme, abyste dostali to, co vám právem náleží. Pokud se rozhodnete zažádat o kompenzaci sami, můžete se setkat s řadou administrativních překážek a dlouhým čekáním. My vám nabízíme jednoduché řešení: vyplníte náš formulář a my se postaráme o zbytek. Naše služby jsou navrženy tak, aby byly co nejpohodlnější a nejefektivnější pro vás.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud TAP Air Portugal zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. Obrátíte se na nás a my se postaráme o vše potřebné. Stačí vyplnit náš formulář a my se o zbytek postaráme. Naše tým má bohaté zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a zná všechny triky, jak dosáhnout toho, aby byla vaše kompenzace schválena. Pokud se setkáte s odmítnutím, nebojte se obrátit na nás, protože máme všechny potřebné znalosti a zkušenosti, abychom vám pomohli.

Pokud jste se setkali s problémy během letu s TAP Air Portugal, neváhejte a využijte našich služeb. Na Refundio.cz jsme připraveni vám pomoci získat kompenzaci, která vám právem náleží. Ať už se jedná o zpožděný let, zrušený let, nebo zmeškání navazujícího letu, jsme tu pro vás. Naše služby jsou rychlé, efektivní a především bez starostí pro vás.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit