LOT Polish Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako záchranný kruh pro cestující, kteří se setkají s nepříjemnostmi během letecké dopravy. Jednoduše řečeno, pokud váš let s odletem z EU byl zpožděný, zrušený, nebo jste se stali obětí overbookingu, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to až do výše 600 EUR! Důležité je, že toto nařízení se vztahuje na všechny letecké společnosti, včetně LOT Polish Airlines. Co je ale ještě důležitější, je vědět, jak tento nárok uplatnit. Na naší stránce o nároku na kompenzaci najdete všechny potřebné informace a můžete se dozvědět, jak postupovat krok za krokem.

Kompenzace za zpožděný let LOT Polish Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s LOT Polish Airlines a váš let je zpožděný o více než 3 hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je to jednoduché: stačí navštívit naši stránku o zpožděném letu a vyplnit formulář. My se o vše postaráme a zajistíme, abyste dostali to, co vám právem náleží. Nejenže vám pomůžeme s vyplněním všech potřebných dokumentů, ale také budeme komunikovat s leteckou společností a budeme vaším zástupcem v případě jakýchkoli sporů. S námi máte větší šanci, že dostanete kompenzaci rychle a bez zbytečných komplikací.

Kompenzace za zrušený let LOT Polish Airlines - kdy a jak to funguje

Zrušení letu může být velkým zklamáním, ale s nařízením EU 261/2004 na vaší straně a s naší pomocí to nemusí být taková katastrofa. Pokud byl váš let s LOT Polish Airlines zrušený a o tomto zrušení jste byli informováni méně než 14 dní před plánovaným odletem, máte nárok na kompenzaci. Více informací najdete na naší stránce o zrušeném letu. Nejenže vám poskytneme veškeré informace, které potřebujete k tomu, abyste pochopili svá práva, ale také vám pomůžeme s celým procesem od začátku až do konce. Ať už je to vyplnění potřebných formulářů nebo jednání s leteckou společností, jsme tu pro vás.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu. Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR, pro lety mezi 1500 a 3500 km až 400 EUR a pro lety nad 3500 km může být kompenzace až 600 EUR. Příkladem může být let z Prahy do Varšavy, který je krátký a může vám náležet 250 EUR, zatímco let z Prahy do New Yorku je dlouhý a můžete dostat až 600 EUR. Tyto částky jsou stanoveny nařízením EU a jsou určeny k tomu, aby odškodnily cestující za ztracený čas a nepříjemnosti. Na naší stránce o nároku na kompenzaci najdete přehledné tabulky s částkami kompenzace a můžete si tak snadno ověřit, kolik byste měli dostat.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když jsou splněny podmínky nařízení EU 261/2004. Nejste však oprávněni k kompenzaci, pokud dojde k zpoždění nebo zrušení letu z důvodu mimořádných okolností, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo stávky. Dalším příkladem je situace, kdy jste o zrušení letu informováni dostatečně dopředu, nebo když při zmeškání navazujícího letu nejde o chybu letecké společnosti. Je důležité si uvědomit, že letecké společnosti často argumentují mimořádnými okolnostmi, aby se vyhnuly placení kompenzace. V takovém případě je dobré mít po ruce odborníka, který vám pomůže vaše práva prosadit.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti LOT Polish Airlines?

Máte dvě možnosti. První je kontaktovat přímo LOT Polish Airlines a požádat o kompenzaci. Druhá, a mnohem jednodušší, je nechat vše na nás. Na Refundio.cz se specializujeme na získávání kompenzací pro cestující. Stačí vyplnit náš formulář a my se o vše postaráme. Nejenže vám ušetříme čas a nervy, ale také máme zkušenosti a znalosti, které zvyšují šanci na úspěch. S námi nemusíte trávit hodiny studováním nařízení a vyplňováním složitých formulářů. My to uděláme za vás.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud se stane, že LOT Polish Airlines vaši žádost o kompenzaci zamítne, nezoufejte. My na Refundio.cz máme zkušenosti s těmito situacemi a víme, jak dál postupovat. Stačí nám poslat informace o vašem letu a my se pokusíme získat vaši kompenzaci. Krok za krokem vás provedeme celým procesem a budeme bojovat za vaše práva. Víme, že komunikace s leteckými společnostmi může být náročná a že proces získání kompenzace může být složitý. Ale s naší pomocí máte nejlepší šanci na úspěch. Nebojte se obrátit na odborníky a získejte to, co vám právem náleží.

V případě, že hledáte pomoc s kompenzací za zpožděný nebo zrušený let společnosti LOT Polish Airlines, neváhejte a obraťte se na nás. Na Refundio.cz jsme připraveni vám pomoci získat to, co vám právem náleží.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit