Aegean Airlines: Kompenzace za zpoždění a zrušení letu

Nárok na kompenzaci dle nařízení EU 261/2004

Nařízení EU 261/2004 je jako ochranný štít pro cestující, který zajišťuje, že pokud se něco pokazí, nejste na to sami. Když se vám stane, že máte zpožděný let, nestihli jste navazující let nebo je váš let dokonce zrušený, můžete mít nárok na finanční kompenzaci. A to není vše! Pokud vás postihne overbooking, tedy situace, kdy je let přebookovaný a vy nemůžete nastoupit, i zde máte právo na kompenzaci.

Nařízení EU 261/2004 je jednoduché a jasné. Pokud letíte z letiště v EU nebo s evropskou leteckou společností, a váš let je zpožděný více než tři hodiny, zrušený, nebo pokud nemůžete letět kvůli overbooking, máte právo na kompenzaci. Toto nařízení vás chrání a zajišťuje, že letecké společnosti dodržují své závazky vůči cestujícím.

Kompenzace za zpožděný let Aegean Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud letíte s Aegean Airlines a váš let má zpoždění větší než tři hodiny, můžete mít nárok na kompenzaci. Je to jednoduché - stačí vyplnit formulář na našem webu a my se o vše postaráme. Aegean Airlines kompenzace může být až 600 EUR na osobu!

Zpoždění letu může být frustrující zážitek, ale s nařízením EU 261/2004 máte jistotu, že nejste bez pomoci. Ať už jste na dovolené nebo na služební cestě, zpoždění může narušit vaše plány. Ale s možností kompenzace můžete získat alespoň nějakou náhradu za ztracený čas a nepříjemnosti.

Kompenzace za zrušený let Aegean Airlines - kdy a jak to funguje

Pokud vám Aegean Airlines zruší let, máte právo na kompenzaci, pokud o zrušení nebyli informováni alespoň 14 dní před plánovaným odletem. V takovém případě můžete požádat o kompenzaci přímo u letecké společnosti, nebo to nechat na nás na Refundio.cz.

Zrušení letu může být ještě více stresující než zpoždění. Plány se mění, rezervace se ruší a často je třeba najít alternativní způsob, jak se dostat tam, kam potřebujete. Aegean Airlines kompenzace vám může pomoci pokrýt některé z těchto nákladů a poskytnout vám finanční úlevu v této nepříjemné situaci.

Na jakou částku kompenzace má cestující nárok?

Částka kompenzace se liší podle délky letu:

  • Pro lety do 1500 km může být kompenzace až 250 EUR.
  • Pro lety mezi 1500 a 3500 km může být kompenzace až 400 EUR.
  • A pro lety nad 3500 km může být kompenzace až 600 EUR.

Příklady:

  • Let z Prahy do Vídně (přibližně 278 km) - kompenzace až 250 EUR.
  • Let z Prahy do Rhodosu (přibližně 2000 km) - kompenzace až 400 EUR.
  • Let z Prahy do Bangkoku (přes 6000 km) - kompenzace až 600 EUR.

Tyto částky jsou stanoveny nařízením EU a jsou určeny k tomu, aby odrážely rozsah nepříjemností, které cestující zažívají. Ať už je to krátký skok nebo dlouhý mezikontinentální let, máte právo na spravedlivou kompenzaci. A s Refundio.cz je získání této kompenzace snadné a bezproblémové.

Kdy vzniká nárok na kompenzaci

Nárok na kompenzaci vzniká, když:

Nárok na kompenzaci však nevzniká, pokud:

  • Došlo k mimořádným okolnostem, jako jsou špatné počasí nebo stávky.
  • Byli jste informováni o zrušení letu více než 14 dní před odletem.
  • Let byl zrušený během vašeho přestupu a neměl vliv na přílet do cílové destinace.

Je důležité si uvědomit, že i když se může zdát, že máte nárok na kompenzaci, existují situace, kdy letecká společnost není povinna vám kompenzaci vyplatit. Příkladem může být situace, kdy dojde k zpoždění kvůli nepředvídatelným okolnostem, které nelze ovlivnit, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky nebo nečekané technické problémy. V takových případech je důležité mít na paměti, že letecké společnosti dělají vše pro vaši bezpečnost a kompenzace není vždy možná.

Jak získat kompenzaci za zpožděný nebo zrušený let společnosti Aegean Airlines?

Máte dvě možnosti:

  1. Můžete to zkusit sami přes web Aegean Airlines. To může být náročné, protože budete muset vyplnit všechny potřebné formuláře a možná budete muset komunikovat s oddělením zákaznického servisu, což může být časově náročné.
  2. Nebo to můžete nechat na nás na Refundio.cz. Vyplníte jednoduchý formulář a my se o vše postaráme. Naše služby jsou rychlé, efektivní a bez starostí pro vás. Máme zkušenosti s vyjednáváním s leteckými společnostmi a známe všechny triky, jak dosáhnout toho, aby byla vaše kompenzace vyplacena co nejrychleji.

Co dělat, když letecká společnost kompenzaci zamítne?

Pokud Aegean Airlines zamítne vaši žádost o kompenzaci, nezoufejte. Obrátíte se na nás na Refundio.cz a my vám pomůžeme. Postup je následující:

  1. Vyplníte formulář na našem webu.
  2. My přezkoumáme váš případ a zjistíme, zda máte nárok na kompenzaci.
  3. Pokud ano, začneme jednat s leteckou společností vaším jménem.
  4. Budeme vás průběžně informovat o stavu vaší žádosti.

S Refundio.cz máte větší šanci na úspěch a můžete získat kompenzaci, na kterou máte právo. Nechte starosti na nás a užijte si klid, že se o vše postaráme. Náš tým má bohaté zkušenosti s řešením podobných situací a víme, jaký postup je nejúčinnější, abychom zajistili, že dostanete to, co vám právem náleží.

Letěli jste s jinou společností? Podívejte se, jak kompenzaci získat

Ověřte svůj nárok na kompenzaci zdarma
Ověřit